Βόλος: Ωρολογιακή βόμβα το δημογραφικό για την Ελλάδα

13:24 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί το δημογραφικό πρόβλημα, τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Το Δημογραφικό Πρόβλημα στην Ελλάδα και τρόποι επίλυσής του», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 9:30.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν

ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ», η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η κ. Βακουφτσή, παρουσία και μελών της διοίκησης του Συλλόγου, καταγράφεται μείωση των γεννήσεων στη χώρα και αύξηση των θανάτων, που σε συνδυασμό με τη φυγή των νέων στο εξωτερικό δεν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια ανθρώπινο δυναμικό για παραγωγή πλούτου. Επιπλέον άσκηση κριτική διαχρονικά στις κυβερνήσεις διότι δεν έχουν ασχοληθεί επισταμένα με το πρόβλημα. «Είμαστε η δεύτερη χώρα σε αριθμό ηλικιωμένων παγκοσμίως μετά την Ιαπωνία σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Ο δείκτης γεννητικότητας στη χώρα μας είναι στο 1,2 όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 2,1 παιδιά ανά οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά και σε λίγο οι παιδικές χαρές αντί να φιλοξενούν παιδιά θα φιλοξενούν ηλικιωμένους. Το πρόβλημα στη χώρα μας απαντάται πιο έντονα στα χωριά, τα σχολεία ερημώνουν και οι γεννήσεις από 110.000 το χρόνο το 2007 πλέον έχουν μειωθεί στις 60.

Keywords
Τυχαία Θέματα