Κίνηση Πολιτών: Μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού

21:29 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προτάσεις για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων από την ΔΕΥΑΜΒ κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα, μέλη της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, με αφορμή τον εκπεφρασμένο σχεδιασμό της ΔΕΥΑΜΒ να παραχωρήσει την λειτουργία του Βιολογικού σε ιδιώτη. Δεν απέκλεισαν δε, να προχωρήσουν σε δυναμικές παραστάσεις στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και του Δήμου Βόλου. Παράλληλα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενημερωτικές

καμπάνιες σε όλες τις γειτονιές.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών, Βαγγέλης Γαλανόπουλος, βρισκόμαστε πλέον, μπροστά σε μια πραγματικότητα και όχι σε μυθεύματα, όσον αφορά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού.

«Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να αποφασίσουμε ποιες θα είναι αυτές οι οργανωμένες κινήσεις μας, οι οποίες θα αποτρέψουν, θα βάλουν οδοφράγματα στην ουσία μπροστά στο δρόμο που ανοίγουν στην ιδιωτικοποίηση» επισήμανε ο κ. Γαλανόπουλος, προσθέτοντας πως ήδη έχει ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση σε μικρά κομμάτια της ΔΕΥΑΜΒ, όπως στην υδρομέτρηση που γίνεται από ιδιωτική εταιρεία και η συντήρηση δεξαμενών στα χωριά.

Εκτίμησε δε, πως κάποια στιγμή θα φέρουν στον προσκήνιο και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της άρδευσης, με απώτερο στόχο την συνολική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, κάτι το οποίο η Κίνηση Πολιτών για το Νερό υποστηρίζει από το 2012 που ιδρύθηκε. Ο κ. Γαλανόπουλος πρόσθεσε ακόμη, ότι η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του «Ξεκινήματος» και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής, ανέφερε πως πρέπει να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο πολιτών, φορέων, συλλογικοτήτων με σκοπό και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Βιολογικού και συνολικά του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του νερού ευρύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα