Βόλος: Μαθητές της Περιφέρειας γνωρίζουν μη διαδεδομένα ολυμπιακά αθλήματα

11:33 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα άθλησης παιδιών σε μη διαδεδομένα ολυμπιακά αθλήματα οργάνωσε το γραφείο φυσική αγωγής της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου για τους μαθητές σχολείων στην Περιφέρεια, που δεν έχουν την ευκαιρία στις περιοχές τους να τα γνωρίσουν από κοντά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα με τη συμμετοχή του Γυμνασίου Σκιάθου και του Γυμνασίου Ζαγοράς ενώ ελπίζεται να συνεχιστεί και τα

επόμενα χρόνια.


“Οι μαθητές θα γίνουν πρεσβευτές αυτών των αθλημάτων και θα μεταφέρουν αυτή την ανάγκη στους γονείς τους, στις περιοχές τους και με τη συνεργασία των διευθυντών των σχολείων και των γυμναστών θα αναπτύξουν τα συγκεκριμένα αθλήματα στις περιοχές τους” επισήμανε μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, ενώ ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθεί θα προταθεί και στο υπουργείο για να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Ζήκος

Τα παιδιά μαθαίνουν αναρρίχηση, τζούντο, ξιφασκία, σκοποβολή, τοξοβολία, υδατοσφαίριση και καταδύσεις. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου Ζαγοράς, Γιάννης Ζήκος , τα παιδιά στη Ζαγορά είναι απομονωμένα και ήταν ευχής έργο η συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. “Πρόκειται για κάτι τελείως καινούργιο και τα παιδιά το είδαν με ενθουσιασμό, διότι η Ζαγορά δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο και κάνουν αθλήματα μόνο σε επαφή με τη φύση, αλλά δεν είναι πολλά, ούτε και υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή”. Επιπλέον ανέφερε ότι το σχολείο διοργανώνει σεμινάρια
που έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής στις 10 και 11 Ιουνίου, ενώ θα γίνουν αθλήματα που είναι συνυφασμένα με την περιοχή όπως το τρέξιμο στα καλντερίμια.

Τα ίδια τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς ήδη είχαν κάνει προπόνηση στην αναρρίχηση και στο άθλημα της ξιφασκίας.

Την παιδαγωγική αξία του προγράμματος εξήρε η Αθανασία Χατζηπαντελή, σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας. “Πιστεύουμε ότι τέτοιες δράσεις βοηθούν στη διαμόρφωση μιας θετικής στάσης απέναντι στον αθλητισμό, στην απόκτηση υγειών προτύπων και πιστεύουμε ότι τέτοιες καινοτόμες δράσεις αναβαθμίζουν και το ρόλο και του σχολείου ως φορέα εκπαίδευσης και πολιτισμού. Τα παιδιά μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο”. Η υπεύθυνη του γραφείου φυσικής αγωγής της Β’θμιας, Ιωάννα Ράμου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι μαθητές θα μένουν στους αθλητικούς ξενώνες κοντά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ευχαρίστησε δήμο Βόλου και προπονητές που θα δείξουν στα παιδιά τα αθλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα