Η λίστα με τα φορολογικά μέτρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα φορολογικά μέτρα έως το 2021 είναι πολλά και αφορούν όλους τους Έλληνες. Μόνο από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών κόβουν περί τα 189 εκατ. ευρώ. Δείτε:

Καταργούν την έκπτωση 10% από τον φόρο εισοδήματος των δαπανών των φορολογουμένων για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή δαπάνη.Καταργούν την έκπτωση 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων. Αυτό σημαίνει νέα
μείωση σε μισθούς συντάξεις.Μειώνουν το αφορολόγητο. Εδώ θα εξοικονομήσουν 1% του ΑΕΠ το 2020 και το 2021. Θα ισχύει για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες. Θα προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις μισθωτών, συνταξιούχων και κατ’ επάγγελμα αγροτών με χαμηλά εισοδήματα, με αύξηση φόρου από 200-600 ευρώ.

Έχουμε όμως αντίμετρα, αν πιάσουμε το στόχο του πλεονάσματος:

Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος μόνο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα.Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων με απόδοση 0,1% του ΑΕΠ καιΜείωση του ΕΝΦΙΑ με απόδοση 0,1% του ΑΕΠ.

Εκτός αυτών έχουμε ακόμη:

Θα υπάρχουν διατάξεις που θα επιτρέπουν στους εισαγγελείς να αποστέλλουν πληροφορίες στη φορολογική διοίκηση χωρίς να την δεσμεύουν για τη διενέργεια ελέγχων. Οι διατάξεις θα αφήνουν στη φορολογική διοίκηση τη διακριτική ευχέρεια για το τι πρέπει να κάνει με τις πληροφορίες. Θέσπιση νομοθετικών διατάξεων που θα αποκλείουν τη φορολογική διοίκηση και το προσωπικό της από την παραλαβή και εφαρμογή μέτρων ελέγχου και έρευνας που έχουν διαταχθεί από τους εισαγγελείς.Θα αυτοματοποιηθεί η περαιτέρω αυτοματοποίηση της είσπραξης οφειλών, συμπεριλαμβάνοντας κυρίως την πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία κατάσχεσης.Θα θεσπιστούν αυστηρότερες απαιτήσεις για την αποφυγή διαδοχικών διακοπών και επεκτάσεων πέραν του εύλογα αναγκαίου.Θα πάμε σε μηνιαία πληρωμή φόρων: Έως τον Ιούλιο του 2017 θα συνταχθεί μελέτη σχετικά με τη δυνατότητα καθιέρωσης ενός συστήματος τακτικής μηνιαίας πληρωμής με αυτοματοποιημένα ηλεκτρονικά μέσα για τους φόρους που καταβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα.Θα δημοσιεύονται ετήσιοι κατάλογοι των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Με απόφαση θα καθοριστούν κριτήρια για την ταξινόμηση των φορολογουμένων σύμφωνα με την ικανότητα πληρωμής τους και θα γίνει ταξινόμηση των μεγάλων οφειλετών βάσει της ανάλυσης οικονομικών και χρηματοοικονομικών στοιχείων για τον προσδιορισμό της βιωσιμότητάς τους.

Το άρθρο Η λίστα με τα φορολογικά μέτρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα