Βόλος: Εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ από την Περιφερειακή Ενότητα

14:56 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επαναληπτική δόση εμβολίων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων ηπατίτιδας Α, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι. Ο εμβολιασμός θα γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, παρότι την ευθύνη έχει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να μην σταματήσουν

οι εμβολιασμοί στον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό των ΡΟΜΑ, η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας πριν από ένα μήνα περίπου, ενέκρινε την προμήθεια έως και 177 παιδικών εμβολίων κατά της ηπατίτιδας Α για τον συγκεκριμένο καταυλισμό ΡΟΜΑ, με στόχο να περιορισθεί η εξάπλωσή της, καθώς είναι πρωταρχικής σημασίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

«Η Περιφερειακή Ενότητα χωρίς να έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σε σχέση με τους εμβολιασμούς (την ευθύνη έχουν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού) προχωρά στην επαναληπτική δόση εμβολίων στα παιδιά των ΡΟΜΑ για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Ηπατίτιδας » ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, προσθέτοντας πως σκοπός της Περιφέρειας ήταν να μην σταματήσουν οι εμβολιασμοί, κάτι που επετεύχθη με τη σημαντική βοήθεια και συμβολή του Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα