Βόλος: Εκστρατεία προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών

13:05 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μείωση της τάξης του 20% περίπου, παρουσιάζουν οι εθελοντές αιμοδότες στη Μαγνησία, την τελευταία πενταετία. Το γεγονός συνδέεται με την οικονομική κρίση, καθώς για πολλούς μέχρι πρότινος αιμοδότες, υπάρχουν πλέον, άλλες προτεραιότητες που έχουν να κάνουν με την επιβίωσή τους, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν (από παθολογικά και ψυχολογικά νοσήματα) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δώσουν αίμα.

Αυτά τόνισε – μεταξύ άλλων – στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη»,

κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Δεδομένου – όπως είπε – ότι οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται, ιδιαίτερα κατά τις θερινές περιόδους, η προσπάθεια του Συλλόγου είναι πλέον, να ευαισθητοποιήσει νέους ανθρώπους ώστε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, κάτι που επιδιώκεται μέσα από τις εξορμήσεις αιμοδοσίας που γίνονται τακτικά.

Εκτός από την εθελοντική προσφορά αίματος, η «Αλληλεγγύη» ασχολείται πια, και με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών. Όπως είπε ο κ. Γελαγώτης εδώ και μερικούς μήνες γίνεται σχετική ενημέρωση για την όλη διαδικασία, καθώς και λήψεις δειγμάτων σάλιου που αποστέλλονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας, από τις 9:00 μέχρι τις 13:

Keywords
Τυχαία Θέματα