Βόλος: Δεν ορίζει δικηγόρο υπεράσπισης πρώην αντιδημάρχου, ο Δήμος Βόλου

16:49 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Να μην ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο για τη νομική υποστήριξη του πρώην αντιδημάρχου, Ηλία Ξηρακιά, στην εκδίκαση δικαστικής υπόθεσης που αφορά την περίοδο της αντιδημαρχίας του, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου που συνεδρίασε σήμερα και έλαβε την σχετική απόφαση κατά πλειοψηφία.

Η υπόθεση αφορά στην απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής να μην χορηγηθεί γάλα στους εργαζόμενους δημοτικούς υπαλλήλους, τα έτη 2011 (β΄εξάμηνο), 2012 και 2013 και έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, αντιδήμαρχο, Δημ.

Πέγιο, ο λόγος για τον οποίο προτάθηκε να μην οριστεί νομικός εκπρόσωπος είναι για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις εργαζόμενων και αιρετών.

Ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ, Απ. Νάνος, ο οποίος συμφώνησε να μην σταλεί εκπρόσωπος, δήλωσε ότι η παράταξή του έκανε παρέμβαση και στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον εισαγγελέα, ζητώντας την ποινική δίωξη της προηγούμενης δημοτικής αρχής που είχε αποφασίσει να μην χορηγηθεί γάλα στους εργαζόμενους και πρόσθεσε: « Δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι σε μια παράνομη ενέργεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής».

Αντιθέτως, η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε έκπληκτη με την πρόταση να μην σταλεί νομικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντάς την μη σοβαρή και προσθέτοντας ότι είναι ρητή υποχρέωση του δήμου να εκπροσωπούνται νομικά εργαζόμενοι και αιρετοί όταν υπάρχουν ποινικές υποθέσεις.

Επίσης χαρακτήρισε θετική την εισήγηση Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου να σταλεί εκπρόσωπος, σε αντίθεση με αυτή του κ. Πέγιου για την οποία τόνισε: «είναι προϊόν συναλλαγής. Είστε εκτεθειμένοι πολιτικά και ηθικά, γνωρίζω καλά τη νομοθεσία και αυτό που θα μείνει είναι η εκδικητική σας μανία».

Τέλος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, ενώ αρχικά ψήφισε λευκό, στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της νομικής υπηρεσίας.

Ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Στο μεταξύ, η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου, καλεί όσους εργαζομένους από την Καθαριότητα και το Πράσινο μπορούν, φορείς, σωματεία, αλλά και συναδέλφους που δεν τους αφορά άμεσα το θέμα, να παραβρεθούν στο Δικαστικό Μέγαρο, στις 9 το πρωί της Τετάρτης, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και να εκφράσουν με την παρουσία τους τη θέληση όλων, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους δυναμικά και αγωνιστικά, απέναντι σε οποιονδήποτε τα επιβουλεύεται, στηρίζοντας ταυτόχρονα και την διεκδίκηση των εργαζομένων.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη:
«Σήμερα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με τους «Θεσμούς» την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμα κι αυτό το κουτσουρεμένο δικαίωμα στην Απεργία και η πρόθεση για επανεξέταση (κατάργηση στην ουσία) των ΒΑΕ είναι νομοθετημένη,
Είναι αναγκαίο να στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα μαζικού δυναμικού ανυπότακτου αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δίνοντας το σύνθημα σε όλους ότι θα εντείνουμε τους αγώνες μας ενάντια σε κάθε είδος αυταρχισμού και εξαθλίωσης»

Keywords
Τυχαία Θέματα