Τρίκαλα: Με πρόστιμα η λειτουργία του νέου ποδηλατοδρόμου

16:38 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέλος ανοχής από σήμερα για τους Τρικαλινούς οδηγούς αυτοκινήτων που θα παρκάρουν στον νέο ποδηλατόδρομο, με τους ελεγκτές της Δημοτικής Αστυνομίας να έχουν βεβαιώσει περισσότερες από 50 κλήσεις, αξίας 80 ευρώ η κάθε μία.

Η πρώτη ημέρα επίσημης χρήσης του ποδηλατοδρόμου, μήκους 2,4 χιλιομέτρων που βασίστηκε στην λεωφορειολωρίδα του citymobil II (λεωφορείο χωρίς οδηγό) στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό της πόλης, βρήκε τους παράνομους οδηγούς αυτοκινήτων να “εισπράττουν” ένα τσουχτερό πρόστιμο. Κι αυτό, παρά τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής για “σεβασμό στους ποδηλάτες και τη νομιμότητα”,

αλλά και την εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών το τελευταίο δεκαήμερο, με σχετικά φυλλάδια, σημειώματα κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου αλλά και “έξυπνα” βιντεάκια στα social media για τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη με ασφάλεια και με κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Οι εντολές, πάντως, της δημοτικής αρχής προς τη Δημοτική Αστυνομία ήταν σαφείς, για βεβαίωση παραβάσεων, “χωρίς να υπάρχει άλλη λύση” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γούλας, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ. Υπερασπιζόμενος, δε, την πολιτική της δημοτικής αρχής, πρόσθεσε πως “η απόφαση είναι ειλημμένη, ο ποδηλατόδρομος εγκεκριμένος και η λειτουργία του πρέπει να γίνει με κάθε μέτρο…”. Ωστόσο, δε, είναι λίγοι αυτοί που εναντιώνονται στον τρόπο που εφαρμόζει η δημοτική αρχή τη συγκεκριμένη απόφαση, από δημότες που θεωρούν ότι οι 120 και πλέον απολεσθέντες θέσεις στάθμευσης οχημάτων δεν αναπληρώθηκαν, μέχρι δημοτικές παρατάξεις που χαρακτηρίζουν “πρόχειρα σχεδιασμένο τον ποδηλατόδρομο, με κακοτεχνίες και παραλείψεις που προκαλούν αντιδράσεις”, όπως της κατάργησης πιάτσας ταξί που βρίσκεται πάνω σε τμήμα της ποδηλατικής διαδρομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα