Βόλος: Αυξημένα χλωριούχα στο νερό – Καμία μικροβιακή επιβάρυνση

14:43 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξημένα χλωριούχα διαπιστώθηκαν σε όλα τα δείγματα νερού που ελήφθησαν στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου από 17/01/2017 ως 20/01/2017, εξαιρουμένων αυτών του Αγίου Γεωργίου και της Νέας Δημητριάδας, ενώ δεν προκύπτει καμία μικροβιακή επιβάρυνση στις περιοχές από τις οποίες ελήφθησαν τα δείγματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Σταύρο Τζίνη, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης τύπου, αλλά και σε σχετικό δελτίο τύπου της επιχείρησης, σε ότι αφορά την παράμετρο των χλωριούχων διαπιστώνεται σχεδόν σε όλα τα δείγματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου,

εκτός αυτών του Αγ.Γεωργίου και της Νέας Δημητριάδας, υπέρβαση της παραμετρικής τιμής των 250 mg/l με τις τιμές να κυμαίνονται από 342 mg/l (Αγ.Κωνσταντίνο) έως 374 (Ν.Παγασές).

Το φαινόμενο, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, οφείλεται στη μείωση του πηγαίου νερού που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας αλλά και στο διάστημα αμέσως μετά το πέρας αυτής και της λειτουργίας γεωτρήσεων προς αναπλήρωση αυτής της ποσότητας που μειώθηκε (του πηγαίου νερού).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΜΒ, ήδη παρατηρείται αύξηση της ποσότητας του πηγαίου νερού που θα έχει σταδιακά θετική επίδραση στην πτώση της τιμής των χλωριούχων στα επιθυμητά επίπεδα κάτω των 250mg/l.

Τέλος η επιχείρηση ενημερώνει το κοινό ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΥ52/99437/05.01.2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, δεν προτείνεται κατευθυντήρια τιμή για τα χλωριούχα στο πόσιμο νερό που να βασίζεται σε κριτήρια υγείας. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με την οδηγία 98/83/ΕΚ και την Εθνική Νομοθεσία, ορίζεται μόνο ενδεικτική παράμετρος των χλωριούχων.

Για τα αποτελέσματα έχει ενημερωθεί η Δ/νση Υγείας ενώ έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και για τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα υπάρχει άμεση ενημέρωση τόσο της Δ/νσης Υγείας όσο και του κοινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα