Βόλος: 32ο Φεστιβάλ στο Χόρτο Πηλίου

07:14 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγγελίνης – Χατζηνίκου διοργανώνει και προβάλει το καλλιτεχνικό και μορφωτικό φεστιβάλ στο παραθαλάσσιο χωριό Χόρτο του Νοτίου Πηλίου ετησίως από το 1984. Στόχος είναι αφενός η προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και αφετέρου η επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σπουδαστών, καλλιτεχνών και κοινού μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων, συναυλιών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, εκθέσεων, ομιλιών και πλήθος άλλων δράσεων. Ένα φεστιβάλ-παράδειγμα των ημερών μας, η λειτουργία του οποίου βασίζεται στον εθελοντισμό και στην συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής

αλλά και υπόδειγμα μιάς υγιούς ανάπτυξης και αποκέντρωσης.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Γιώργου Χατζηνίκου, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που τα σεμινάρια στο Χόρτο θα πραγματοποιηθούν χωρίς τη φωτεινή παρουσία του. Ο Δάσκαλος των σεμιναρίων και των προβών, κάθε καλοκαίρι στο Χόρτο εμπνεόταν και ενέπνεε, παρέσυρε με την ευαισθησία του και τη βαθιά του γνώση κάθε έναν που ήταν κοντά του, είτε μουσικό, είτε ακροατή. Η μνήμη φυλά μέσα στις καρδιές μας τις εντυπώσεις ακέραιες και τα ερεθίσματα, που παραμένουν το ίδιο έντονα, ανανεώνουν τη σχέση μας με τη Μουσική όπως εκείνος μας έδειξε. Ο τόπος προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για τα σεμινάρια.

Το καλοκαίρι του 2016, το 32ο φεστιβάλ στο Χόρτο περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses. Στις δράσεις του φεστιβάλ πρωταγωνιστούν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Στο φετινό πρόγραμμα σεμιναρίων συμμετέχει για πρώτη φορά ο διάσημος Έλληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος, με masterclass τραγουδιού πάνω στην «Τεχνική του Bel Canto και την Τέχνη του Recitativo» (16-22 Αυγούστου), ενώ φιλοξενούμε επίσης τους καθηγητές του πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg, Ανίτα Μίτερερ και Χρήστο Κανέττη για το σεμινάριο Μουσικής Δωματίου (1-9 Αυγούστου) καθώς και τον μαέστρο Αναστάσιο Στρίκο από την Βιέννη για το σεμινάριο Διεύθυνσης ορχήστρας (22-29 Αυγούστου).

Keywords
Τυχαία Θέματα