Βόλος: «Όλη η πόλη μια σκηνή» – Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών

16:16 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια μεγάλη θεατρική σκηνή θα μετατραπεί ο Βόλος από τις 30 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών. Στόχος των διοργανωτών το φεστιβάλ να αναγνωριστεί διεθνώς και να γίνει ο Βόλος σημαντικός προορισμός πολιτιστικού τουρισμού. Είναι πιθανό κάποιες από τις εκδηλώσεις να παρακολουθήσει και ο υπουργός Πολιτισμού, καθώς το

Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και οικονομική στήριξη του υπουργείου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βόλου και συγχρόνως η πόλη να καταστεί σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού στον ελληνικό και όχι μόνο χάρτη, επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου. Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, τόνισε ότι η τέχνη αποτελεί αναγκαία πολυτέλεια. «Είμαι σίγουρη ότι το Φεστιβάλ θα αγκαλιαστεί από όλους και με τη μορφή του πολιτιστικού τουρισμού και στόχος μας να καθιερωθεί ως θεσμός πανελλαδικός κι ευρωπαϊκός».

Ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γ. Βλιώρας επισήμανε ότι στόχος είναι ο θεσμός να γίνει διεθνής και ανέφερε ότι το ενδιαφέρον γνωστών καλλιτεχνών να συμμετέχουν είναι μεγάλο όμως οι συμμετοχές ήδη έχουν οριστικοποιηθεί.

Η υπεύθυνη της όλης διοργάνωσης, Ρούλα Νικολάου, έκανε λόγο για ένα φεστιβάλ με 93 πολλές εκδηλώσεις που θα διαδραματιστούν τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός και το λιμάνι του Βόλου που αποτελούν διαχρονικά δύο βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της πόλης. Την όλη διοργάνωση έχει σκηνοθετήσει ο Νίκος Φυτάς, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν και σε σεμινάρια, εκ των οποίων κάποια θα είναι δωρεάν και σε κάποια θα υπάρχει συμμετοχή από 20 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα