Η Ελλάδα έχει ανάγκη τις ιδιωτικές επενδύσεις δηλώνει ο Μητσοτάκης

15:54 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία μεταξύ των πολιτών και των επιχειρήσεων τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ, ενώ τάχθηκε υπέρ της στήριξης της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων

για να βγεί η χώρα από την παρατεταμένη ύφεση.

Κανείς δεν θα έλθει να επενδύσει μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα, ιδίως σε σε πάγια, αν δεν έχει εξασφαλισθεί για το χρόνο της επένδυσης του, τόνισε.

O κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση, προσθέτοντας ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών από την προηγούμενη κυβέρνηση έδειξε ότι αυξάνει την φορολογική συμμόρφωση και επομένως οι απώλειες δημοσίων εσόδων καταλήγουν να είναι μικρότερες του αναμενομένου.

Ομως, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στοχευμένες μειώσεις κρατικών δαπανών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση στη φορολογική πολιτική με θετικό αναπτυξιακό πρόσημο.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η φορολογική πολιτική θα πρέπει να ενθαρρύνει τις επενδύσεις παγίων σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επιχειρηματικότητα και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να βγάλουν την χώρα από την ύφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα