Βίζερ: Εφικτή μια τεχνική συμφωνία μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας

19:55 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι» είπε ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Εστιάζοντας δε, στο κλείσιμο της συμφωνίας, ο κ. Βίζερ επεσήμανε ότι αν θέλουν τα μέρη, είναι τεχνικά εύκολο, να κλείσουν συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχουν δυσκολίες.

Ο κ. Βίζερ ανέφερε ότι τον στεναχωρεί το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση και ζήτησε «περισσότερη δράση

και λιγότερες κουβέντες» για να κλείσει η συμφωνία, ενώ σε ερώτηση τι θα άλλαζε στη χώρα, έκανε λόγο για ένα δημόσιο τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, που θα εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τον Έλληνα πολίτη.

Νωρίτερα, από την Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε και αυτός ότι «η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου, είναι απολύτως εφικτή».

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και τόνισε, ότι «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα, ότι στη χώρα που εφαρμόστηκε η πιο ισχυρή λιτότητα, ξεκινάει η αρχή του τέλους αυτής της πολιτικής».

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα