Τιμούν τα 90χρονα της Προοδευτικής με αγώνα με τους βετεράνους του Παναθηναϊκού

18:47 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εννέα δεκαετίες ποδοσφαιρικής δράσης για την Προοδευτική, που με σειρά εκδηλώσεων, όχι μόνο αθλητικών, αλλά και με έντονα κοινωνικά μηνύματα, γιορτάζει τα γενέθλιά της.

Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 6/3/17 στις 7.30μμ αγώνας βετεράνων ΠροοδευτικήςΠαναθηναϊκού.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Βετεράνων ποδοσφαιριστών Προοδευτικής Νεολαίας Νίκαιας Κορυδαλλού, αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για

τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Προοδευτικής, η ομάδα των βετεράνων του συλλόγου υποδέχεται την Δευτέρα (6/3) στις 19.30 στο ιστορικό γήπεδο της Νίκαιας, την ομάδα των βετεράνων του Παναθηναϊκού.

Είναι το τρίτο στη σειρά εορταστικό παιχνίδι της ομάδας βετεράνων της Προοδευτικής. Προηγήθηκαν οι αναμετρήσεις με την ΑΕΚ (4-3) και την ομάδα των φυλακών Κορυδαλλού (6-9). Θα ακολουθήσουν αγώνες με τους βετεράνους όλων των ομάδων της Αττικής τις οποίες η Προοδευτική βρήκε στο δρόμο της τη χρυσή δεκαετία του 1960 και ειδικότερα την αγωνιστική περίοδο 1964-1965 όταν κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α΄
εθνικής.

Για την ιστορία, η Προοδευτική έχει δώσει στον Παναθηναϊκό δύο
κορυφαίους παίκτες. Τον τερματοφύλακα Τάκη Οικονομόπουλο (18 συμμετοχές με τη φανέλα της Προοδευτικής το 1962-1963) και τον αείμνηστο επιθετικό Γιάννη Φραντζή (πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Προοδευτικής με 97 τέρματα). Αντίστροφα, το δρομολόγιο από τον Παναθηναϊκό στην Προοδευτική ακολούθησαν, ο Σπετσαρίας, ο Βουρδαμής, ο Σκούφος, ο Πανόπουλος, ο Αντωνάκος.

Στο τέλος της αναμέτρησης θα ακολουθήσει τραπέζι φιλοξενίας στους βετεράνους του Παναθηναϊκού… για να θυμηθούν οι παίκτες και των δύο ομάδων τις παλιές καλές εποχές όταν πρωταγωνιστούσαν στα ελληνικά γήπεδα».

Πηγή φωτο: Σύλλογος Βετεράνων ποδοσφαιριστών Προοδευτικής Νεολαίας Νίκαιας Κορυδαλλού

Σχετικές ειδήσεις:
Η Προοδευτική τιμάει την τέχνη του ποδοσφαίρου με έκθεση ζωγραφικής

«Σέντρες» με το πινέλο – «γκολ» με τις παλέτες

Keywords
Τυχαία Θέματα