Βιβλική καταστροφή στο Χρώμιο – Κλειστή η Εγνατία Οδός

22:19 10/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι κάτοικοι του Χρωμίου Κοζάνης, καθώς η καταιγίδα που έπληξε το χωριό προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα.

Ο όγκος του νερού που συσσωρεύτηκε στο σημείο, όπου υπήρχε το ρέμα που έχει μπαζωθεί, κατέστρεψε ολοκληρωτικά την πλατεία στο κέντρο του χωριού και πέριξ αυτής, με τη λάσπη να φτάνει στα 15 εκ.

Χωρίς ρεύμα και επικοινωνία, οι κάτοικοι πάλευαν με την εξαγριωμένη φύση με το νερό να φτάνει στο ενάμιση μέτρο, πλημμυρίζοντας

τα πάντα στο κέντρο του χωριού. Αγωνία για κάποιες ώρες υπήρξε για μια ηλικιωμένη γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και την οποία κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν λίγο αργότερα.

Από το πρωί συνεργεία του Δήμου, οι τεχνικές υπηρεσίες, υπάλληλοι της ΔΕΗ, έφτασαν στο σημείο της καταστροφής , παρέχοντας βοήθεια στους κατοίκους. Τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Πλακεντάς, πού ήταν παρόντες, εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και τόνισαν ότι ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών. Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρωμίου, Ευάγγελος Γκαραβέλλας, παρόμοια θεομηνία έπληξε το χωριό το 1983, με την επισήμανση ότι αυτή την φορά η καταστροφή είναι μεγαλύτερη.

Προβλήματα υπάρχουν και στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο Μπούρινο, που ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο του Μακεδονικού αγώνα, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί και το οδόστρωμα στην Επαρχιακή οδό Κοζάνης Γρεβενών με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει κλείσει. Η διέλευση των οχημάτων δεν είναι δυνατή καθώς ο δρόμος έχει κοπεί στα δυο στην κυριολεξία, στα σημεία της Ε.Ο Χρωμίου- Ποντινής και Χρωμίου -Βάρης.

Κλειστή η Εγνατία Οδός

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός για δεύτερη ημέρα και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα την συσσώρευση υδάτων στο οδόστρωμα και την πρόκληση προβλήματων στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης για την απάντληση των υδάτων, ενώ η Τροχαία διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Η κατάσταση στο 200 χλμ. της Εγνατίας οδού στο ύψος της τοπικής κοινότητας Καλαμιάς, επιδεινώθηκε καθώς έχει κατακλυστεί από τα όμβρια ύδατα που φτάνουν στο 1.30 μέτρο. Η περιφερειακή τάφρος και η καταβόθρα δεν μπορούν να απορροφήσουν τον όγκο του νερού που έχει συγκεντρωθεί. Οι προσπάθειες άντλησης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζονται.

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα