Βενεζουέλα- Κολομβία: «Εισβολή» γυναικών που αναζητούσαν τροφή (video)

13:46 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μόνη αιτιολογία ότι τα «παιδιά τους πεινάνε», πεντακόσιες γυναίκες από τη Βενεζουέλα, πέρασαν τα επί ένα χρόνο σφραγισμένα σύνορα με την Κολομβία. Ο στρατός δεν επενέβη κι έτσι οι γυναίκες επέστρεψαν από την κολομβιανή πόλη Κούκουτα, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φορτωμένες με εφόδια πρώτης ανάγκης.

Ντυμένες στα λευκά, οι γυναίκες που προέρχονταν στην πλειονότητά τους από την πολιτεία Τάτσιρα, στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, έσπασαν τον κλοιό των στρατιωτών ανάμεσα στα μεθοριακά φυλάκια στη Βενεζουέλα Σιμόν

Μπολίβαρ και στην Κολομβία Φρανσίσκο ντε Πάουλα Σανταντέρ, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης στη Βενεζουέλα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιες άλλες γυναίκες, πέθαναν τον περασμένο μήνα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, προσπαθώντας εν μέσω λεηλασιών, βανδαλισμών και αστυνομικής βίας, να εξασφαλίσουν τρόφιμα.

Στο 80% ανέρχονται οι ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ρύζι, η ζάχαρη ή το χαρτί υγείας, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datanalisis.

Η χώρα που διαθέτει περισσότερο πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία αλλά είναι φτωχότερη και από τη Ζιμπάμπουε, δεν έχει ρευστό για να καλύψει εισαγωγές, ενώ ο πληθωρισμός ευθύνεται για την ακρίβεια και την άνοδο των τιμών κατά 320% μέσα σε ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα