Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά το waiver, διαμήνυσε ο Μάριο Ντράγκι

16:40 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄ εξαίρεσην αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών, ανέφερε, ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι. Η επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα θα γίνει μετά την επίσημη ολοκλήρωση της αξιολόγησης δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Μετά την επαναφορά του waiver θα μπορούν να γίνονται ξανά αποδεκτά ως εγγυήσεις για την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων θα γίνει στις 22 Ιουνίου.

Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, όπως αντανακλάται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η διαδικασία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνεχίζεται μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Συμπλήρωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σχετικές ειδήσεις:

Keywords
Τυχαία Θέματα