Βαριές κατηγορίες για την απαγωγή

09:35 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Βαρύτατες είναι οι διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου, στους εφτά από τους οχτώ συλληφθέντες της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη. Μεταξύ άλλων τους άσκησε δίωξη, για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης.

Το άτομο που φρουρούσε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη θα απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ενώ οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο στις 9 το πρωί.
Όσον αφορά στην ανήλικη, η κατάθεσή της ολοκληρώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα,

και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Τη βαρύνουν οι κατηγορίες της άμεσης συνέργειας στην απαγωγή και στην απόπειρα εκβίασης.
Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια Ηρακλείου μετά τις 6 χθες το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι εφτά άνδρες μπήκαν από την μπροστινή είσοδο του κτιρίου, ενώ από την πίσω είσοδο μπήκε το ανήλικο κορίτσι.
Οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Θανάση Γαλήνα, που έχει την ευθύνη όλης της υπόθεσης και του αντιεισαγγελέα, που χειριζόταν την υπόθεση από την αρχή, Στάθη Θεοφανίδη. Παρόντες ήταν και δικηγόροι από το Ρέθυμνο.
Αρκετοί Ηρακλειώτες είχαν από νωρίς μαζευτεί έξω από τα δικαστήρια και αποδοκίμασαν έντονα του φερόμενους ως απαγωγείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα