Τσίπρας: «Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ υπάρχει Σαμαράς Γκέϊτ»

23:00 7/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέϊτ», τόνισε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία».Για την υπόθεση Μπαλτάκου, ο κ. Τσίπρας
τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι «ο "αντ' αυτού" του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον "αντ' αυτού" του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!».

Αναρωτήθηκε αν «υπάρχει όμως έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος έκανε ότι έκανε χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο πρωθυπουργός» και «που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος είχε γίνει «κολλητός» του υπόδικου υπαρχηγού της ΧΑ, εν αγνοία του κ. Σαμαρά»;

«Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός. Κι αυτό και μόνο θα έφτανε για να χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Επικίνδυνος για την ομαλότητα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπόλογος μπροστά στο δημοκρατικό λαό «είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η «η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κ. Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία. Οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί».

Αναφορικά με την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές είπε ότι πρόκειται για «μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας» και εξήγησε: «Ο τίτλος της παράστασης; «Βγαίνουμε στις αγορές».

Για την επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Αθήνα είπε ότι δεν ξέρει αν η κ. Μέρκελ θα μοιράσει φυλλάδια στα ελληνικά, αλλά το σίγουρο είναι πως έρχεται για να στηρίξει τους «μερκελιστές της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, έχει τη στοιχειώδη απαίτηση από την κ. Μέρκελ να αναγνωρίσει και στους Έλληνες το δικαίωμα να κάνουν κουμάντο στη δική τους τη χώρα και ότι η επίσκεψη της θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους κυβερνώντες.

Παράλληλα τόνισε, ότι θα ξαναθέσει το ζήτημα του Κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων και αναρωτήθηκε: «Αλήθεια ο κ. Σαμαράς θα ψελλίσει κάτι γι' αυτό; Ή θα επιλέξει τη σιωπή, επειδή το Βερολίνο του έχει απαγορεύσει να θίγει το θέμα; Εμείς πάντως επιμένουμε: Κυρία Μέρκελ, η χώρα σας μας χρωστάει ακόμα πολλά.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τις αντιδράσεις των κατοίκων και στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Για τις εκλογές του Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη μετά τη μεταπολίτευση και είπε ότι «η μάχη αυτή δεν μπορεί να δοθεί και να κερδηθεί από τον καναπέ. Γιατί θα είναι μια μάχη σκληρή ενάντια σε αντιπάλους που και δύναμη έχουν και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ με το μέρος τους έχουν και κανένα δισταγμό δεν έχουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, από τα οποία το εντιμότερο είναι το ψέμα».

Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου
----------------------------------------------------

Βλέποντας την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της και τις φιλοδοξίες του για καταστροφή να διαψεύδονται, ο κ. Τσίπρας δεν άντεξε και ξεπέρασε κάθε όριο ύβρεων και συκοφαντιών, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υιοθετώντας τα επιχειρήματα των ναζιστών και εκτοξεύοντας τις γνωστές απειλές, ο κ. Τσίπρας απέδειξε πως ο μόνος επικίνδυνος για τη σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας είναι ο ίδιος, πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα