«Μετά 5 χρόνια βαριάς κρίσης η χώρα σηκώνεται»

21:45 7/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
«Η χώρα τώρα σηκώνεται μετά από 5 χρόνια βαριάς κρίσης και δύσκολων περιστάσεων που έζησαν και ζουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας τη Δευτέρα σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης«Είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα τώρα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα
μέσα από τη σταδιακή και προστατευμένη επάνοδο στις αγορές, και «είτε το θέλουμε είτε όχι η συμμετοχή μιας χώρας στις διεθνείς αγορές είναι στοιχείο ανεξαρτησίας και κυριαρχίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να μας αποτιμήσουν οι αγορές επιτέλους για να κλείσουν πολλά στόματα που κάνουν χωρίς λόγο αρνητικά σχόλια ή που δεν σέβονται όσο πρέπει τον αγώνα και την αγωνία των πολιτών».

Το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, είναι ανανεωτικό, μάχιμο και ενωτικό, είπε ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι είναι κρίμα που δεν υπάρχει όση ενασχόληση θα έπρεπε με την Ευρώπη ενόψει ευρωεκλογών, γιατί, όπως επισήμανε, η μεταμνημονιακή Ελλάδα, μετά την κρίση, η Ελλάδα που αποκτά ξανά τα δικαιώματά της, σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, και εξέφρασε σιγουριά ότι θα έρθουν να προστεθούν κι άλλοι στην πορεία της Ελιάς.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς θέλουμε να εκφράζονται οι κοινωνίες χωρίς χρίσματα, με αυθεντικό τρόπο, χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις που τους υποτιμούν», κάνοντας, αντίθετα, λόγο για προοδευτικά ψηφοδέλτια με καταξιωμένα στελέχη που υπάρχουν.

Ανδρέας Λοβέρδος

Η Ελιά είναι η πρώτη παράταξη που ανακοίνωσε ψηφοδέλτιο, επισήμανε ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος , δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα τονίζοντας ότι «διατρανώνουμε την πίστη μας ότι ο αγώνας μας θα στεφτεί με επιτυχία».

Πρωτοβουλία Β

Η Ελιά, είπε ο Νίκος Διακουλάκης από την Πρωτοβουλία Β, συγκεντρώνει στοιχεία που δεν τα έχει άλλο σχήμα στο χώρο της κεντροαριστεράς: «Υπάρχει ένα θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, αποδεδειγμένης πορείας ευθύνης του χώρου», «εντασσόμαστε στο μεγάλο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό ρεύμα» και «έχουμε αποδείξει ότι επιδιώκουμε την ενότητα».

Δυναμική Ελλάδα

Σ' αυτές τις ευρωεκλογές οι Έλληνες δεν ψηφίζουν απλά ένα κόμμα, «αλλά την αλλαγή πολιτικής πανευρωπαϊκά μέσω του ΕΣΚ που το στηρίζει η Ελιά», είπε ο Ηλίας Μπελχιτέρ από τη Δυναμική Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα