Τσακαλώτος, Σταθάκης πάνε στις Βρυξέλλες να συναντήσουν Μοσκοβισί

11:26 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης θα βρεθούν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για συναντήσεις με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το οικονομικό πρόγραμμα, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος.

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος

Χουλιαράκης που πιθανόν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup (EWG) την ίδια μέρα.

Το EWG θα προετοιμάσει την σύνοδο του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Ομως, αναμένεται να συζητήσει επίσης θέματα που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται να συζητηθούν επίσης τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ετοιμάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η χώρα θα πρέπει να ικανοποιήσει 15 προαπαιτούμενα για να γίνει η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ. Η έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών που θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση αναμένεται να είναι έτοιμη μετά την επίσκεψη των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που προγραμματίζεται για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει 7,5 δισ. ευρώ από τον (ESM) στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της 1ης αξιολόγησης και χρησιμοποίησε μέρος από αυτά για να αποπληρώσει ομόλογα που κατείχε η ΕΚΤ τον Ιούλιο και να πληρώσει δόσεις προς το ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα