Πρωτιές και υψηλά ποσοστά επιτυχίας

09:55 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτιές αλλά και υψηλά ποσοστά επιτυχιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημείωσαν και εφέτος οι απόφοιτοι των Λυκείων και των 4 νομών της Ηπείρου. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσπρωτία καθώς το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ξεπερνά το 90%. Την υψηλότερη βαθμολογία με 19.534 μόρια πέτυχε η Γιαννιώτισσα Ηρώ Σιόντη που εισάγεται πρώτη στην Ιατρική Ιωαννίνων. Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι είναι υψηλός και ο αριθμός αυτών που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην σχολή πρώτης επιλογής.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Ράπτης συνεχάρη όλους τους υποψηφίους για

την προσπάθεια τους τονίζοντας ότι από τους 1360 υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι 1.190 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ τον πανελλαδικό μέσο όρο επιτυχίας.
Για τους Ηπειρώτες υποψηφίους οι σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελούν πρώτη επιλογή όχι μόνο λόγω οικονομικής κατάστασης αλλά και εξαιτίας του υψηλού επιπέδου αξιολόγησης του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι βάσεις εισαγωγής παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα