Τρόμος έξω από το Λούβρο – Σε σοβαρή κατάσταση ο δράστης – Τραυματίας και στρατιώτης

14:35 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνδρας οπλισμένος με ματσέτες επιχείρησε να επιτεθεί σε στρατιώτες ακριβώς κάτω από το Μουσείο του Λούβρου αλλά δέχτηκε την αντεπίθεση στρατιώτη και τραυματίστηκε σοβαρά. Για επίθεση τρομοκρατικής φύσεως έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ.

Σε ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα στο Παρίσι, στο μουσείο του Λούβρου, επικρατεί συναγερμός.

Άνδρας οπλισμένος με δύο ματσέτες, που όπως λέγεται φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» επιχείρησε να εισβάλει στο εμπορικό κέντρο του Μουσείου. Ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Καντό δήλωσε ότι «ένοπλος με τουλάχιστον μία ματσέτα, ίσως και με δεύτερο όπλο,

που κρατούσε δύο σακίδια έτρεξε προς την αστυνομία και τους στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί, εκτοξεύοντας απειλές, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος»

Όταν οι στρατιώτες του αρνήθηκαν την είσοδο, τούς επιτέθηκε αλλά οι άνδρες τον πυροβόλησαν πέντε φορές, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε: «Άκουσα τα πυρά. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν δοκίμαζαν τις πόρτες ασφαλείας… όπως συμβαίνει συνήθως. Όμως ο ήχος ήταν διαφορετικός. Ήταν κανονικά πυρά και είπα στους συναδέλφους μου να βγούμε έξω, κάτι συνέβαινε. Φοβήθηκα όπως και όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί. Είδα κόσμο να πέφτει κάτω, φοβήθηκαν όλοι…»

Ο πρωθυπουργός Μπαερνάρ Καζνέρ είπε: «Ενας αξιωματικός της ασφάλειας στο Λούβρο δέχτηκε επίθεση στο πλαίσιο μιας ευρύτερης που επιχειρήθηκε και ήταν τρομοκρατική στη φύση της»

Επικράτησε πανικός. Τόσο έξω από το Μουσείο, όπου δεκάδες άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι, όσο και στο εσωτερικό του… με τους εκατοντάδες επισκέπτες να περιμένουν ανήσυχοι οδηγίες από τους άνδρες της ασφάλειας. Στην ευρύτερη περιοχή λαμβάνονταν προσωρινά μέτρα αποκλεισμού.

Το περίφημο πρώην παλάτι που φιλοξενεί ορισμένα από τα πλέον γνωστά έργα Τέχνης, όπως η Μόνα Λίζα, έχει δει τους επισκέπτες του να μειώνονται λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία. Η σημερινή απόπειρα έγινε ενώ στη χώρα τα μέτρα ασφάλειας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο του συναγερμού, με χιλιάδες στρατιώτες να περιπολούν στην πρωτεύουσα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Ρένα Δημητρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα