Τρομοκρατία και αμυντικές δαπάνες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Συναντήσεις του πρωθυπουργού

18:26 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την πάγια θέση ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, προσήλθε ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου είχε την πρώτη ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.

Στο επίκεντρο της Συνόδου αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της αντιμετώπισης της Διεθνούς τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τη θέση ότι δεν θα πρέπει να λάβει αντι-ισλαμικό χαρακτήρα. Επίσης θα τεθεί το θέμα της αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών – μελών με την ελληνική πλευρά να τάσσεται υπέρ ενός δικαιότερου καταμερισμού.

pic.twitter.com/awpIT9VSas

Την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία, χαιρέτισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Έντι Ράμα. Απευθυνόμενος στον Αλβανό ομόλογο του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι εθνικιστικές πρακτικές και η εθνικιστική ρητορική στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των Δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Στη σύντομη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ο πρωθυπουργός εξέφρασε συλλυπητήρια για τα θύματα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός είχε συνομιλίες για αρκετή ώρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με το βλέμμα στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης και με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρυντώ.

Σχετική είδηση: Συνάντηση των αρχηγών κρατών -μελών του ΝΑΤΟ – Η θέση της Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα