Τρίπολη: «οδήγηση: η πιο επικίνδυνη καθημερινή μας συνήθεια»

12:55 2/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια διοργάνωσε ο Δήμος της Τρίπολης, σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Με τίτλο:«οδήγηση, η πιο επικίνδυνη καθημερινή μας συνήθεια», η εκδήλωση, ανέδειξε όλα τα ζητήματα που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα ή και σε δυστυχήματα.
Την παρουσίαση έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης, ενώ, βασικοί ομιλητές ήταν οι Θωμάς Δήμου (Διοικητής Τροχαίας Τρίπολης), Δημήτρης Τερζής (Υποπυραγός, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης), Σταμάτης Μπακόπουλος (Διευθυντής παραρτήματος ΕΚΑΒ Τρίπολης),

Θανάσης Φόρτης (Ορθοπεδικός, χειρουργός Παναρκαδικού Νοσοκομείου) και Μιχάλης Τζιαπούρας (Ψυχιατρικός Τομέας Παναρκαδικού Νοσοκομείου).


Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Τριπόλεως, κ. Δημήτρης Παυλής, ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεσή του, να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λειτουργήσει το…ξεχασμένο και με πολλά προβλήματα Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην κοινότητα Μερκοβουνίου Τρίπολης.
Οι ομιλητές, ανέλυσαν όλα τα θέματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας.


Μίλησαν για το αλκοόλ στην οδήγηση, για τις ζώνες ασφαλείας, για την συμπεριφορά στο δρόμο, για την συγκέντρωση στην οδήγηση, για την υπευθυνότητα της οδήγησης, για τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, για τις λοιπές παραβάσεις του ΚΟΚ, για το έργο της διάσωσης, για τις ενέργειες που πρέπει ή και δεν πρέπει να κάνουμε μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, για τις συνέπειες μίας βίαιης σύγκρουσης στον ανθρώπινο οργανισμό, για την διαταραχή του μετατραυματικού στρες, για τον ρόλο της πρόληψης, της γνώσης, της ενημέρωσης, της παιδείας, της οικογένειας και του σχολείου.
Μία ανάλογη εκδήλωση, είχε γίνει, λίγο καιρό πριν και στο Λεβίδι Αρκαδίας.


φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα