Παρίσι: Τραυματίες και σκηνές χάους κατά την πυρπόληση «καρνάβαλου» (video)

11:02 2/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεκαοκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών παιδιά ηλικίας 2-14 ετών, τραυματίσθηκαν σοβαρά, όταν αντί για ελεγχόμενη πυρπόληση, έγινε έκρηξη, κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού του Villepinte, σε βορειοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Περισσότερα από 1000 παιδιά, παρακολουθούσαν από απόσταση ασφαλείας, την πυρπόληση του «καρνάβαλου», ωστόσο «βλήματα» από την τεράστια έκρηξη, άφησαν θεατές αιμόφυρτους και με εγκαύματα, ενώ

διαπιστώθηκε ότι κάποιοι υπέστησαν μέχρι και κατάγματα. Ερασιτέχνης εικονολήπτης κατέγραψε σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς αρχικά όλοι πίστεψαν πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Explosion at the carnival of Villepinte: 19 wounded including the mayor, 5 people in "absolute emergency" pic.twitter.com/kE0SmNVeLP
via

— ARnews 1936 (@ARnews1936) April 1, 2017

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, το ένα από τα παιδιά δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ στους τραυματίες συγκαταλέγεται και η δήμαρχος του Βιλεπίντε που βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος.

Η γαλλική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνες για πρόκληση τραυμάτων από αμέλεια και για έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών, ενώ το άτομο που άναψε το φυτίλι, έχει τραυματιστεί σοβαρά καθώς «τινάχτηκε στον αέρα για αρκετά μέτρα», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το καρναβάλι του Βιλεπίντε είναι γνωστό και ως «Κίτρινο Καρναβάλι» αφού συνδέεται «με την ανοιξιάτικη λιακάδα».

ΠΗΓΗ: Telegraph,Euronews,ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα