Τρίπολη: Ημερίδα με θέμα τις «καλές πρακτικές» στους Δήμους

18:03 24/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Δήμος Τρίπολης και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα, «Καλές Πρακτικές στους Δήμους της Ελλάδας».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. από τις 11:00 π.μ έως τις 2:30 μ.μ., με στόχο την ανάδειξη και την ανταλλαγή «Καλών Πρακτικών» σε τοπικό

επίπεδο.

Η εκδήλωση αυτή, αποτελεί μέρος του Κοινού Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, που υλοποιείται από το Κέντρο Εμπειρογνωμόνων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα γίνουν γνωστές, αρκετές λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα αυτό και τις βραβευμένες από το Συμβούλιο της Ευρώπης, Καλές Πρακτικές του Δήμου Τρίπολης DIGITAL TOUR και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας LEONIDIO CLIMBING PARK.

Θα υπάρξει πληροφόρηση για το νέο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση», που πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Λίγα λόγια για την βράβευση του Δήμου Τρίπολης:

Ο Δήμος της Τρίπολης, απέσπασε ένα βραβείο και ένα τιμητικό δίπλωμα, για δυο καλές πρακτικές του και αποτελεί πρεσβευτή σε όλη την Ευρώπη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για το έτος 2017, για την εφαρμογή καλών πρακτικών στην Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Οι καλές πρακτικές που Βραβεύτηκαν ήταν :

DigitalTour στην κατηγορία A5 για την οποία απέσπασε το 1ο Βραβείο και την καλή πρακτική.

e-Parking στην κατηγορία Α4 Συνδυασμός Τουρισμού και Νέων Τεχνολογιών για την οποία απέσπασε τιμητικό τίτλο.

Η τελετή βράβευσης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στις 15/5/2017, σε εκδήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην ξενοδοχειακή μονάδα Lyttos στον Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη, στην οποία αναδείχθηκαν οι πρωτοπόρες και καινοτόμες καλές πρακτικές των Δήμων της Ελλάδας στην Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη.

Στην τελετή βράβευσης, παρευρέθη ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, όπου παράλληλα, έγινε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του Δήμου, από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου κ. Κατερίνα Σιάμπου.

Το Πρόγραμμα Ανάδειξης Καλών Πρακτικών στους Ελληνικούς Δήμους, αποτελεί μια συστηματική μέθοδο, κατά την οποία οι καλές πρακτικές, σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία, εντοπίζονται, αναδεικνύονται και διαχέονται σε άλλους Δήμους.

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το Κέντρο Τεχνογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να αναδεικνύει τους Δήμους, που έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες ή πρότυπα σχέδια, σε βασικούς τομείς της δραστηριότητάς τους, με σημαντικό αντίκτυπο στη τοπική κοινωνία.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Δήμος Τρίπολης

Keywords
Τυχαία Θέματα