Τρίκαλα: Υπόσχονταν θεραπεία με βότανα και μαντζούνια

17:05 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την κατηγορία της απάτης συνελήφθησαν δύο γυναίκες, 62 και 37 ετών, στα Τρίκαλα, οι οποίες υπόσχονταν σε ανυποψίαστα θύματά τους, θεραπεία για συγγενικά τους πρόσωπα που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, με τη μέθοδο της μαγγανείας, ενώ για το ίδιο αδίκημα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών συνεργών τους, ηλικίας 39 και 37 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι δύο άνδρες, στο πλαίσιο γνωριμίας με 62χρονη, εκμεταλλευόμενοι

την ευάλωτη συναισθηματική της κατάσταση λόγω ασθένειας συγγενικού της προσώπου, προσφέρθηκαν να την φέρουν σε επαφή με άτομα που δήθεν είχαν την ικανότητα πλήρους θεραπείας της ασθένειας. Μετά από συνάντηση, οι δύο συλληφθείσες μετέβησαν στην οικία της 62χρονης, στην οποία βρισκόταν και η 45χρονη κόρη της, όπου κάνοντας χρήση βοτάνων και μαντζουνιών, αλλά και διαβάζοντας ευχές, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Μάλιστα, οι δύο γυναίκες έπεισαν μητέρα και κόρη ότι έπρεπε να καταβάλουν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ τους το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας, μετά από συντονισμένες ενέργειες, συνέλαβαν την 62χρονη και την 37χρονη κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν προς τέλεση της απάτης, το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Να σημειωθεί ότι από την Αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα