Τρίκαλα: Συμβολική κατάληψη έξω από την Εθνική Τράπεζα

18:35 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αρπαγή των χρημάτων που οι ίδιοι κατέβαλλαν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, καταγγέλλουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση να διακοπεί αυθαίρετα, με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του τραπεζικού Οργανισμού, η μηνιαία παροχή του ΛΕΠΕΤΕ προς τους δικαιούχους – συνταξιούχους.

Πρόκειται για τον Λογαριασμό Επικουρήσεως Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ),

έναν έντοκο κοινό ειδικό λογαριασμό που συστάθηκε το 1949 και σε μηνιαία βάση έμπαινε μέρος του μισθού των εργαζομένων της Τράπεζας, για το σύνολο των ετών εργασίας που προσέφεραν. Η διακοπή της παροχής προκάλεσε τη σημερινή διαμαρτυρία Τρικαλινών συνταξιούχων και εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι ανήρτησαν πανό έξω από την είσοδο του κεντρικού τραπεζικού καταστήματος της πόλης, τονίζοντας μάλιστα πως “τα οφειλόμενα χρήματα δεν είναι ούτε της Τράπεζας, ούτε του κρατικού προϋπολογισμού και δη των φορολογουμένων, αλλά χρήματα τα οποία σε διμερή συμφωνία με την Τράπεζα θα καταβάλλονταν μετά την αφυπηρέτησή τους, υπό τη μορφή μηνιαίου βοηθήματος…”.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας και διαμαρτυρόμενος Ευάγγελος Πέττας, σημείωσε μάλιστα πως “σε πολλές των περιπτώσεων η περικοπή της παροχής αγγίζει ακόμη και το 40% της παρεχόμενης σύνταξης…”. Πρόσθεσε, δε, πως “αποτελεί έναν λογαριασμό, από νομικής άποψης, καθορισμένων παροχών όπως έχουν αποφανθεί επιφανείς νομικοί και καθηγητές πανεπιστημίων, καθώς και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος…”. Μεταφέροντας, τέλος, το αίτημα των συναδέλφων συνταξιούχων είναι να σταματήσει άμεσα η “κλοπή των χρημάτων που έχουν κατατεθεί στον ΛΕΠΕΤΕ από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Τράπεζας και επί δεκαετίες…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα