Τρίκαλα: Στο ΕΣΠΑ δύο νέα Νηπιαγωγεία

19:54 28/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευχάριστα νέα κόμισε κατά τη σημερινή του έλευση στα Τρίκαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων σχολικών διδακτηρίων και συγκεκριμένα του 8ου και 22ου Νηπιαγωγείου, με χρηματοδότηση από Ειδικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας για τη διαχειριστική

περίοδο 2014-2020.

Η υποβολή των φακέλων για τα δύο έργα είχε γίνει από τον Δήμο Τρικκαίων το περασμένο φθινόπωρο με την αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής να κρίνεται θετική. Ο προϋπολογισμός των νέων διδακτηρίων ανέρχεται στο 1.320.000 ευρώ με τις σχολικές μονάδες να είναι διθέσιες.

Το 8ο Νηπιαγωγείο χωροθετείται στη συνοικία Μπάρας, θα είναι δυναμικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο άνω των 2,6 στρεμμάτων.

Το διδακτήριο του 22ου Νηπιαγωγείου θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1,8 στρεμμάτων στην περιοχή της πλατείας Βουβής και θα είναι δυναμικότητας επίσης 50 νηπίων.

Η επιλογή των αναδόχων των έργων θα γίνει με ανοικτή δημοπρασία, με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να επισημαίνει ότι τα νέα διδακτήρια επιλύουν σημαντικά ζητήματα για τη στέγαση των νηπίων, με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη ακατάλληλα και ενοικιαζόμενα κτίρια στα οποία φιλοξενείται μαθητικός πληθυσμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρίκαλα, ΕΣΠΑ, Νηπιαγωγεία,trikala, espa, nipiagogeia