Τρίκαλα: Ρύθμιση και πάγωμα οφειλών ζητούν άμεσα οι ελευθεροεπαγγελματίες

14:19 30/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο… τιμόνι της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Τρικάλων θα βρεθεί εκ νέου και για 6η συνεχόμενη θητεία ο κ. Ευάγγελος Αγγελάκης, έχοντας μάλιστα κερδίσει -με τον συνδυασμό του- εννέα από τις 11 έδρες στη νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας, στις πρόσφατες εκλογές.

Ο κ. Ευάγγελος ΑγγελάκηςΟ κ. Αγγελάκης μίλησε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών
είναι πολλά και κοινά. “Το μήνυμα της νέας Διοίκησης προς κάθε κυβέρνηση είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο. Παλεύουμε να επιβιώσουμε καθημερινά. Να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα όριά μας…”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση πως “χιλιάδες επαγγελματίες και έμποροι είναι με το πιστόλι στον κρόταφο, με τις υποχρεώσεις να… τρέχουν και την αγοραστική δυνατότητα των πολιτών να είναι πλέον στο ναδίρ, μετά από 8 χρόνια ύφεσης και την υψηλή φορολογία…”. Ο κ. Αγγελάκης έθεσε ως κυρίαρχο ζητούμενο για την επιβίωση των ελευθεροεπαγγελματιών την ευνοϊκή εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές προς τον ασφαλιστικό φορέα αλλά και των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί, σημειώνοντας ότι “προ κρίσης, οι συνάδελφοι που δεν πληρώνανε τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν κάτω του 10%, ενώ τώρα ξεπερνά το 60%”, ζητώντας για όσους συναδέλφους δεν μπορούν να μπουν στην ρύθμιση, να παγώσουν οι παλιές οφειλές τους και να ρυθμιστούν στο τέλος του εργασιακού τους βίου. Αναφορικά με τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Τρικάλων, εκτός από τον κ. Αγγελάκη εκλέχθηκαν, από τον “Ενωτικό Συνδυασμό” οι Δημήτριος Κόκκας, Βησσαρίων Τζάνης, Χρήστος Γκαραγκούνης, Δημήτριος Ιωάννου, Στέφανος Καρακώστας, Βασίλειος Μπακογιάννης, Ιωάννης Παπαπούλιος και Αντώνιος Καραλής, ενώ από τον συνδυασμό “Αγωνιστική Συνεργασία” οι Μιχάλης Παπαδάκης και Ιωάννης Σκανδάλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα