Ακροάσεις για τα χορωδιακά σύνολα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

12:55 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά Ιδρύματα της χώρας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους για συμμετοχή, μέσω ακροάσεων, στα χορωδιακά του σύνολα.

Τα χορωδιακά σύνολα του Κ.Ω.Θ. δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ωδείου και έχουν τελέσει υπό την καθοδήγηση σπουδαίων Ελλήνων μαέστρων. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα

και στο εξωτερικό, έχουν ηχογραφήσει για την ΕΡΤ και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη μουσική ζωή της πόλης της Θεσσαλονίκης. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος μαέστρος των συνόλων του Κ.Ω.Θ. είναι η κ. Σοφία Γιολδάση (Bachelor & Master of Music στη Διεύθυνση Χορωδίας, Conservatorium van Amsterdam).

Από τον Ιανουάριο του 2018 οι χορωδίες του Κ.Ω.Θ. γυρίζουν σελίδα και υποδέχονται νέα μέλη που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και αναζητούν έναν φορέα που να αγκαλιάζει και να προωθεί την ποιοτική χορωδιακή πράξη!

Η Μικτή Χορωδία του Κ.Ω.Θ. θα αποτελείται από σπουδαστές των ανώτερων τμημάτων της σχολής Μονωδίας Κ.Ω.Θ. και από άνδρες και γυναίκες, 18-55 ετών, οι οποίοι έχουν χορωδιακή εμπειρία ή/και γνώσεις τραγουδιού. Στόχοι του συνόλου είναι η πλούσια δραστηριότητα και η παρουσίαση, σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, σπουδαίων έργων του χορωδιακού ρεπερτορίου όλων των εποχών. Οι πρόβες γίνονται κάθε Πέμπτη βράδυ.

Η Νεανική Χορωδία του Κ.Ω.Θ. θα αποτελείται από σπουδαστές των τάξεων Πιάνου, Άρπας και Θεωρητικών Κ.Ω.Θ. και επίσης από νέους και νέες της πόλης, 15-26 ετών, οι οποίοι έχουν γνώσεις ανάγνωσης μουσικού κειμένου. Η χορωδία αυτή έχει κατεξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και επιθυμεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες γερές βάσεις χορωδιακού τραγουδιού μέσα από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, τακτικές συναυλίες και ενδιαφέρουσες μουσικές συνεργασίες. Οι πρόβες γίνονται κάθε Τρίτη βράδυ.

Και στις δύο χορωδίες η συμμετοχή των μελών είναι δωρεάν.

ΑKΡΟΑΣΕΙΣ

Οι ακροάσεις θα γίνουν στο Κρατικό Ωδείο τις εξής ημερομηνίες:

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 (πρωί και απόγευμα)

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 (απόγευμα)

Για τη Μικτή Χορωδία οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρουσιάσουν ένα έργο της επιλογής τους, το οποίο να είναι είτε σολιστικό (Lied, Άρια, κλπ) είτε μία συγκεκριμένη γραμμή ενός χορωδιακού έργου, a cappella ή με συνοδεία πιάνου. Την ημέρα των ακροάσεων το Ωδείο θα διαθέτει δωρεάν έναν πιανίστα συνοδό για όσους το επιθυμούν.

Για τη Νεανική Χορωδία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάσουν, προαιρετικά, ένα τραγούδι της επιλογής τους χωρίς συνοδεία πιάνου. Σε κάθε περίπτωση, θα κληθούν να τραγουδήσουν μια σειρά φωνητικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση της μαέστρου της χορωδίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 29/12

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την “Αίτηση Συμμετοχής_Χορωδίες Κ.Ω.Θ.” που θα βρείτε στη Γραμματεία ή στην ιστοσελίδα του Ωδείου: www.odiokrat.gr

και να την αποστείλετε στη Γραμματεία του Κ.Ω.Θ. ταχυδρομικά ή μέσω e-mail στο: [email protected]

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κ.Ω.Θ.:

T: 2310-510551, εσωτ.γραμμή 3

Keywords
Τυχαία Θέματα