Τρίκαλα: Παρέμβαση Γιώργου Αμυρά στη Βουλή για το Festival Highline στα Μετέωρα

17:59 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Βουλή, μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, ήρθε το θέμα της διεξαγωγής της Διεθνούς Αθλητικής Διοργάνωσης Σχοινοβασίας (Festival Highline) στη βραχώδη περιοχή Μετεώρων, μετά την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Τρικάλων να απαγορεύσει τη δραστηριότητα που ήταν προγραμματισμένη το χρονικό διάστημα 17 έως 23 Απριλίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος ΑμυράςΟ κ. Αμυράς, μιλώντας στο Εθνικό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον του
ελληνικού τουρισμού, κάλεσε την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά να υποστηρίξει την διεξαγωγή της αθλητικής διοργάνωσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως “αναρρίχηση και μοναστήρια μπορούν να συνυπάρχουν στα Μετέωρα με τρόπο τέτοιο ώστε ούτε η μοναστική ζωή να διαταράσσεται αλλά ούτε και να καταδικάζεται σε ανυπαρξία ο εναλλακτικός τουρισμός στην περιοχή του Νομού Τρικάλων”. Ο βουλευτής της Β’ Αθήνας του Ποταμιού τόνισε ιδιαίτερα πως το τοπίο της αναρρίχησης στα Μετέωρα είναι αρρύθμιστο εδώ και 22 χρόνια, “με τελευταία απόπειρα τον νόμο 2351/1995 ο οποίος είναι ανασταλτικός για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού”. Πρόσθεσε, δε, πως οι τουρίστες – αναρριχητές καταφθάνουν στα Μετέωρα από κάθε γωνιά του πλανήτη, διανυκτερεύουν τουλάχιστον μία εβδομάδα στα τοπικά καταλύματα, σιτίζονται στα εστιατόρια της περιοχή και ψωνίζουν από τα τοπικά καταστήματα, ενώ το σπορ που ασκούν εντάσσεται στις δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού. Να σημειωθεί ότι η απαγόρευση του Festival Highline έγινε μετά από προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, με την υπόθεση να ξεκαθαρίζει δικαστικά στις 3 Μαΐου, ημέρα που ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την εξέταση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα