Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την επίθεση στο σπουδαστή και συνάντηση με Ν. Τόσκα

16:52 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη την Παρασκευή 7 Απρίλη 1μμ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου του Σαββάτου 8 Απρίλη θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία των διοργανωτών του.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Η διαδήλωση αποτελεί βήμα καταγγελίας για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο σπουδαστής Αλέξης Λάζαρης από ομάδα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκονταν

στην είσοδο των Κεντρικών Γραφείων του ναζιστικού μορφώματος. Ήδη υπάρχει προφυλάκιση στελέχους της Χρυσής Αυγής για την επίθεση.

Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα μας την ανεμπόδιστη από τις αρχές διεξαγωγή της πορείας προς τα Γραφεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τον τόπο από όπου ξεκίνησε η δολοφονική επίθεση.

Ο πλήρης χλευασμός από την μεριά των υπόδικων στελεχών της Χρυσής Αυγής των περιοριστικών όρων έχει οδηγήσει στην ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ακόμη και ανυποψίαστων πολιτών. Είναι ώρα να γυρίσουν ξανά στην φυλακή όλοι οι υπόδικοι και να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια στην Μεσογείων και παντού.

Δεν περιμένουμε να θρηνήσουμε άλλο ένα θύμα, απαιτούμε σεβασμό στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας”.

Υπενθυμίζεται ότι το Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, καλείται το Σάββατο 8 Απρίλη 2μμ., στη διασταύρωση Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

«Να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί
Ποτέ ξανά φασισμός!
Να τελειώνουμε με τους νοσταλγούς του Χίτλερ και της χούντας
πριν θρηνήσουμε νέα θύματα».

Καλούν: Αλέξης Λάζαρης και η µητέρα του Μαρία Κασκαρίκα
ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωµένοι Ενάντια στο Ρατσισµό και τη Φασιστική Απειλή, Συντονισµός σωµατείων, συλλογικοτήτων φορέων Αµπελοκήπων-Γκύζη-Πολυγώνου, Σύλλογος Εργαζόµενων Νοσοκοµείου Άγιος Σάββας, Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε., Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη Πολυγώνου, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισµό 7ου Διαµερίσµατος, ΣΥΠΡΟΜΕ-Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό.

Καλέσματα επίσης έχουν απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΕΝΓΕ, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας και πλήθος άλλων φορέων και κινήσεων.

Ακολουθεί το κοινό κάλεσμα των φορέων:
«Πενήντα χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, δεν ανεχόμαστε μια συμμορία νοσταλγών του Χίτλερ και της χούντας να χλευάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας.

H δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη προσβάλλει βάναυσα τις δημοκρατικές ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ένας μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή πρωτοστάτησε σε αυτή την επίθεση που μπορούσε να είχε οδηγήσει σε μια ανθρώπινη τραγωδία με απώλεια ζωής.

Η επίθεση ξεκίνησε από τα Γραφεία του ναζιστικού μορφώματος στη Μεσογείων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως ορμητήριο για περιπολίες τρόμου. «Κεντρική Διοίκηση» δηλαδή «Κομμαντατούρ», τα αποκαλούν οι ίδιοι, παραπέμποντας απροκάλυπτα στην δομή του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Χίτλερ.
Υψώνουμε την φωνή μας για να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί.

Για την πλήρη διάλυση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με άμεσο κλείσιμο των Γραφείων-ορμητηρίων.
Για να συνεχιστεί η δίκη με όλους τους υπόδικους στη φυλακή, αφού έχουν παραβιάσει κατά απροκάλυπτα τους περιοριστικούς όρους που τους επεβλήθησαν.
Απαιτούμε την πλήρη διακοπή κάθε διευκόλυνσης από τη Βουλή, την Ευρωβουλή και το κράτος στη δράση του ναζιστικού μορφώματος.

Άμεση και πλήρης κατάργηση της χρηματοδότησης από το κράτος. Τέλος στον καταχρηστικό χρόνο στην ΕΡΤ για προβολή των κηρυγμάτων μίσους και των ναζιστικών φιεστών.
Καμία κάλυψη των μελών των ταγμάτων εφόδου με την μετατροπή τους σε μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής.

Ας είναι ο Αλέξης Λάζαρης το τελευταίο θύμα επίθεσης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε σε αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 8 Απρίλη στις 2μμ στη Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Ποτέ ξανά φασισμός».

Η ΠΟΘΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τα αυξανόμενα κρούσματα βίας που προέρχονται από τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Το τελευταίο περιστατικό που αφορά τον ξυλοδαρμό ενός φοιτητή στους Αμπελοκήπους αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά το μαύρο και απάνθρωπο πρόσωπο του φασισμού. Αποκαλύπτει πάνω απ’ όλα τη φύση και τους πραγματικούς στόχους του δήθεν πολιτικού μορφώματος που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Η Ιστορία μας διδάσκει πως αυτά τα μορφώματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το σιδερένιο χέρι των πλέον σκοτεινών κέντρων εξουσίας και των πλέον αδίστακτων οικονομικών συμφερόντων. Οι δε πραγματικοί τους στόχοι είναι η κατάλυση των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων, η φίμωση της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης καθώς και η τρομοκράτηση του λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή και καταγγέλλει τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες. Καλούμε τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους φασίστες. Καλούμε την ελληνική πολιτεία να προασπίσει τη δημοκρατία από τους εχθρούς της».

Keywords
Τυχαία Θέματα