Τρίκαλα: Οικονομική στήριξη και έργα ζητά το πλημμυρόπληκτο Βαλομάνδρι

18:59 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεση λήψη μέτρων για να ανακουφιστούν από τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες, καθώς και αναγκαία έργα για να αποφευχθούν ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα στο μέλλον, ζητούν από τους Δήμους Τρικκαίων – Πύλης και την Περιφερειακή Ενότητα οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου, με ομόφωνο ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης.

Οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου απαιτούν από τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων καθώς και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ενεργήσουν άμεσα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. “Ζούμε με την αγωνία, από την επομένη της καταστροφής,

μήπως, επερχομένου του χειμώνα, με τις γνωστές σε όλους μας μεταβολές στις κλιματολογικές συνθήκες, υποστούμε χειρότερα και θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα…”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ψήφισμά τους, αιτούμενοι την άμεση χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος ύψους 3.000 ευρώ για κάθε πληγείσα οικογένεια, για την αποκατάσταση βασικών λειτουργιών των οικιών. Εκφράζουν, δε, τη δυσαρέσκειά τους για την πληθώρα δικαιολογητικών που ζητούνται από τις Υπηρεσίες κατά τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών. Αναφορικά με τα προτεινόμενα έργα, κρίνουν ως άμεσα:
-τη θωράκιση των αναχωμάτων που κατέρρευσαν
-των εντοπισμό των αδύναμων σημείων του Πηνειού ποταμού που υπερχείλισε
-την απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών κατά μήκος του ποταμού και
-την κατασκευή μόνιμων έργων προστασίας των αναχωμάτων
Από τη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βαλομανδρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα