Τρίκαλα: Οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου ενόψει θερινών εκπτώσεων

20:25 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, από την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ευελπιστώντας στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης.

Η διοίκηση του Συλλόγου προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμήσουν τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις για τις αγορές τους, υποστηρίζοντάς τες, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, “σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, βοηθώντας έτσι τόσο την τοπική όσο και την εθνική οικονομία και όχι το παραεμπόριο που θεωρείται σήμερα η μεγαλύτερη “οικονομική πληγή”

της χώρας μας…”. Ο Εμπορικός Σύλλογος υπενθυμίζει στα μέλη του ότι κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, μέχρι και τις 31 Αυγούστου, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Ο τρόπος, δε, με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Επισημαίνεται, εξάλλου, πως “κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές”. Τέλος, επαναλαμβάνεται η πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η πρώτη εκ των οποίων, βάσει Νόμου, είναι αυτή της 17ης Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα