Λάρισα: Οι ακυρώσεις γκρουπ γονατίζουν επαγγελματίες και ξενοδόχους

18:59 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διάχυτη είναι η αγωνία των επαγγελματιών και ξενοδόχων στα παράλια του νομού Λάρισας για την πορεία της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Ηδη αυτό το διάστημα «πληρώνουν» τα όσα συνέβαιναν τους τελευταίους μήνες στην Ειδομένη, καθώς όπως υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας η εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής Βεατρίκη Φαλλίδη, πριν το Πάσχα υπήρξαν δεκάδες ακυρώσεις οργανωμένων γκρουπ απο Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία.
Τα

βλέμματα όλων στρέφονται πλέον αποκλειστικά και μόνο στον εγχώριο τουρισμό από ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.
Υπάρχουν άνθρωποι που μας εμπιστεύονται χρόνια για αυτό και εμείς προσπαθούμε να τους ανταμείψουμε με ποιοτικές και οικονομικές υπηρεσίες. Μεγάλο αγκάθι για τους επαγγελματίες παραμένει το ζήτημα της ακτοπλοικής σύνδεσης των παραλίων με τη Χαλκιδική και τις Σποράδες για την οποία ακούνε μόνο υποσχέσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια.
«Η ακτοπλοική σύνδεση των παραλίων μας με τη Χαλκιδική και τις Σποράδες θα έδινε μεγάλη ώθηση στην περιοχή» λέει η κα Φαλλίδη.
Λίγα χιλιόμετρα από τον Αγιόκαμπο, στο Κόκκινο Νερό, οι επιχειρηματίες είδαν με φανερή ανακούφιση να καταφθάνουν γκρουπ αλλά και μεμονωμένοι τουρίστες απο Πολωνία και Σερβία, γεγονός που τους κάνει να αισιοδοξούν για την πορεία της καλοκαιρινής σεζόν.
Την ίδια ώρα όμως, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο Δημήτρης Ευθυμίου, εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής, πολιτεία, Δήμος, Περιφέρεια δείχνουν να αγνοούν τα αιτήματα τους για αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής. Μόλις τον περασμένο Μάιο οι δρόμοι πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση και τα ρέματα που υπερχείλισαν.
Παρά την αδιαφορία όπως λένε της πολιτείας οι επαγγελματίες της περιοχής είναι αποφασισμένοι να πάρουν στα χέρια τους και να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση για την ανάδειξη των προτερημάτων που η φύση χάρισε απλόχερα στον τόπο τους από τα λασπόλουτρα και τις ιαματικές πηγές έως το πόσιμο «κόκκινο νερό».
Keywords
Τυχαία Θέματα