Τρίκαλα: Μαθήματα αγγλικών σε μητέρες και παιδιά οικογενειών προσφύγων

13:29 31/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας σε μητέρες και παιδιά οικογενειών προσφύγων, ξεκινά σύντομα μέσω του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το San Francisco State University, τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Η υλοποίηση του προγράμματος ανακοινώθηκε χθες από τον Δήμο, με αφορμή την επίσκεψη της καθηγήτριας Λίντια Στακ (φωτο) και της Μαρκέλλας Καράγιωργα, από το Μορφωτικό Τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ. Η κα Στακ επισήμανε την ανάγκη συνέχισης

των προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που υλοποιήθηκαν στα Τρίκαλα τον περασμένο Οκτώβριο, αφού τρεις από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα ζήτησαν εθελοντικά να προσφέρουν πρόσθετη επιμόρφωση και μετά την ολοκλήρωση σεμιναρίων καλούνται να συμμετάσχουν στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε συγκεκριμένη ομάδα των προσφύγων που διαβιούν στο Κέντρο Φιλοξενίας του πρώην σούπερ-μάρκετ “Ατλάντικ”. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι “το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαδικασίας ενσωμάτωσης των προσφύγων στην περιοχή, καθώς οι Τρικαλινοί από πέρυσι έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους”. Να σημειωθεί ότι το όλο πρόγραμμα δρα βοηθητικά στα μαθήματα που παρέχει ήδη η Ελληνική Πολιτεία στα παιδιά των προσφύγων τις απογευματινές ώρες και στα Τρίκαλα, αφού εκτός της μόρφωσης στα βασικά μαθήματα, παιδιά και μητέρες θα μπορέσουν να αποκτήσουν γνώσεις στην αγγλική γλώσσα, με πολλαπλά οφέλη για την επικοινωνία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα