Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης των αγροτών από το Εργατικό Κέντρο

12:19 31/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα προς τα Σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που οργανώνουν οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, ώρα 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

Πρέπει, αναφέρει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του «να εκφράσουμε ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και συμπαράταξη μας, στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους. Να μην επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης,

εκπροσώπων της αστικής τάξης και αστικών ΜΜΕ, να καλλιεργήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» και να βγάλουν λάδι τις βάρβαρες πολιτικές που καταστρέφουν μικρομεσαίους αγρότες και εργάτες.
Από την περσινή κινητοποίηση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στην κεντρική πλατεία της ΛάρισαςΟ αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς με τα αιτήματα της Πανελλαδικής Σ.Ε των μπλόκων, στη Νίκαια και σε όλη τη χώρα, είναι και δικός μας αγώνας, γιατί όπως χτυπιούνται οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι από την φοροληστεία, τον αντιασφαλιστικό νόμο, την αύξηση του κόστους παραγωγής, τη μείωση του εισοδήματός τους, την καταλήστευσή τους από τους μεγαλέμπορους, βιομήχανους και τους τραπεζίτες, την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ, έτσι χτυπιέται και η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε.
Η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου, να έχουν αιτήματα που υπηρετούν τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών.
Οι κοινοί αγώνες εργατών-αγροτών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στα αντιασφαλιστικό έκτρωμα, την στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην ανεργία, τις συγκεντρώσεις στο μπλόκο της Νίκαιας και αλλού, το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, πρέπει και θα έχουν συνέχεια, θα ενισχύουμε την συμμαχία εργατών-αγροτών-μικρών ΕΒΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα