Τρίκαλα: Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η Ν.Δ. εγγυάται ένα καλύτερο αύριο, ενωμένοι και όχι διχασμένοι…”

18:29 25/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη ενός δυναμικού μετασχηματισμού στον πρωτογενή τομέα έτσι ώστε να γίνει πραγματικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, τόνισε από την Πύλη Τρικάλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο περιοδείας του που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος από όλη τη Θεσσαλία, έτυχε θερμής υποδοχής στο Δημαρχείο Πύλης από τον δήμαρχο Κώστα Μαράβα, αυτοδιοικητικούς φορείς και πολίτες, κάνοντας μία σύντομη στάση πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή

του στο 37ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια. “Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κρατηθούν στον τόπο, δίνοντάς τους ελπίδα και διέξοδο από τη βαθειά κρίση που βιώνουμε”, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ρίχνοντας ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση. Μια κρίση -όπως είπε- “αποτέλεσμα πολιτικών μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και εγκλωβίζει τη χώρα σε μία παρατεταμένη λιτότητα…”. “Πιστεύουμε ότι η χώρα αξίζει έναν καλύτερο αύριο και ως Ν.Δ. έχουμε το σχέδιο να το κάνουμε πράξη και να ξεκλειδώσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας βιώσιμης ανάπτυξης”, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως “είναι χρέος μας να πούμε την αλήθεια, να προτάξουμε ένα διαφορετικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, βγαίνοντας ενωμένοι και όχι διχασμένοι, έχοντας απέναντι τις πολιτικές του διχασμού που η κυβέρνηση συστηματικά υιοθετεί…”. Από τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν τα θέματα της Αυτοδιοίκησης αλλά και η πολιτική τακτική του κόμματος. Αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές της κυβέρνησης στον “Καλλικράτη” ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε εμφαντικά πως “θα μας βρουν κάθετα αντίθετους”, ειδικά δε για το προωθούμενο σύστημα εκλογής με απλή αναλογική “το οποίο θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία” όπως σημείωσε. “Εμείς θέλουμε να δώσουμε αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση, ισχυρούς δημάρχους και αποτελεσματικά Δημοτικά Συμβούλια και όχι Δήμους με δεμένα τα χέρια…”, είπε. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι “το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, είναι ένα διάστημα σκληρής εργασίας…”, συμπληρώνοντας: “δεν στεκόμαστε πάνω στο δημοσκοπικό προβάδισμα που έχουμε σήμερα, αφού πέραν της προσωρινής ικανοποίησης, αυξάνει τις απαιτήσεις των πολιτών απέναντι στη Ν.Δ….”. Καταληκτικά, εκτίμησε πως η Ν.Δ. είναι η μοναδική δύναμη που εγγυάται την έξοδο της χώρας από την κρίση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι ευχάριστα άκουσαν οι αυτοδιοικητικοί του Δήμου Πύλης τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τη λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας, λέγοντας πως “το έργο, για το οποίο δαπανήθηκαν 500 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΗ και το Ελληνικό Δημόσιο, πρέπει να λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό, δίνοντας ώθησε σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες”, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα στον γειτονικό Νομό Καρδίτσας, ενώ πριν αποχωρήσει από το Δημαρχείο Πύλης δέχθηκε ως συμβολικά δώρα την εικόνα του Αγίου Βησσαρίωνος και τοπικά προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα