Τρίκαλα: “Έξυπνοι” αισθητήρες για παρκάρισμα σε 45 σημεία της πόλης

16:51 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αισθητήρες σε 45 θέσεις στάθμευσης οχημάτων τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος “έξυπνες εφαρμογές” και του πιλοτικού εγχειρήματος “smart Trikala”.

Συνεργεία του Δήμου ολοκλήρωσαν το προηγούμενο διήμερο τις σχετικές εργασίες διαγράμμισης των θέσεων και τοποθέτησης των ειδικών αισθητήρων, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν από προσωπικό της εταιρείας e-trikala προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία, ειδοποιώντας τους οδηγούς για τις διαθέσιμες θέσεις παρκαρίσματος. Οι διερχόμενοι οδηγοί αυτοκινήτων θα χρειαστεί μόνο να “κατεβάσουν” μία εφαρμογή στο κινητό

τους τηλέφωνο, έτσι ώστε περνώντας από τα σημεία των αισθητήρων να ειδοποιούνται με γραπτό μήνυμα ότι υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Τα πρώτα 45 σημεία είναι στο κέντρο της πόλης, κάποια εκ των οποίων αφορούν και θέσεις στάθμευσης για οχήματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Να προστεθεί, δε, ότι η εφαρμογή “smartparking” θα είναι εφικτό να παρακολουθείται και από το Κέντρο Ελέγχου που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα