Ο ποιητής Πέτρος Στεφανέας προσκεκλημένος ομιλητής στο Stratford-upon-Avon Poetry Festival

16:16 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 23 Ιουνίου στο Stratford-upon-Avon, τον γενέθλιο τόπο του Σαίξπηρ στη Βρετανία, έγινε η τελετή βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού ποίησης «The landscapes of my youth» που οργάνωσε το Shakespeare Birthplace Trust. Η ιδέα του διαγωνισμού γεννήθηκε μέσα από τα κείμενα δύο μεγάλων ποιητών από δύο διαφορετικές χώρες, τον Βρετανό Σαίξπιρ και τον Πακιστανό Ικμπαλ.

Το Shakespeare Birthplace Trust

είναι ο θεματοφύλακας της Σαιξπηρικής παράδοσης στο Stratford-upon-Avon. Προωθεί το έργο του Σαίξπηρ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει την ευθύνη της διαχείρισης μεταξύ άλλων και της γενέθλιας κατοικίας του ποιητή.

Κεντρικός ομιλητής στην τελετή βράβευσης αυτού του διεθνούς διαγωνισμού ήταν ο ποιητής Πέτρος Στεφανέας που ανέπτυξε στο θέμα «The landscapes of my youth» με αφορμή και τη μετάφραση των ποιημάτων του από το βιβλίο Η Παραλία της Καλαμάτας (εκδόσεις Ροδακιό, 2009) στα αγγλικά. Τα ποιήματα αυτά έχουν μεταφραστεί με την συνεργασία του Άγγλου βραβευμένου ποιητή και συγγραφέα θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο του BBC, Jonathan Davidson, αναπληρωτή διευθυντή του Φεστιβάλ Λογοτεχίας του Birminham και διευθυντή του Writing West Middlands.

Ο Πέτρος Στεφανέας γεννήθηκε στην Αθήνα. Διδάσκει στο ΕΜΠ ως επίκουρος καθηγητής στη Λογική και τις Τυπικές Μεθόδους στην Πληροφορική.

Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και ένα μυθιστόρημα. Ποίησή του έχει μεταφραστεί και εκδοθεί στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Πρόσφατη συλλογή του: Μηχανισμοί Αντικυθήρων (εκδόσεις Ροδακιό, 2015).

Keywords
Τυχαία Θέματα