Τρίκαλα: Επεισοδιακές εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

20:38 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν με εκατέρωθεν καταγγελίες ακόμη και για προπηλακισμό υποψηφίου οι εκλογές στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δύο (2) έδρες καταλαμβάνει στο νέο Δ.Σ. η ΔΑΣ και 111 ψήφους, δύο (2) έδρες το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων και 94 ψήφους και μία (1) έδρα η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων και 82 ψήφους. Από έναν αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία εκλέγουν

η ΔΑΣ και η Αγωνιστική Πρωτοβουλία.

Η εκλογική διαδικασία υπήρξε επεισοδιακή από κάθε άποψη και συνοδεύτηκε από πληθώρα καταγγελιών. Η πρώτη προέκυψε από εργαζόμενους, στηρίχθηκε από τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ (πρόσκεινται στο ΚΚΕ) και αφορούσε στο γεγονός ότι δεν επιτράπηκε σε εργαζόμενους ακόμη και υποψηφίους να ψηφίσουν με το επιχείρημα ότι δεν διέθεταν τα 50 ένσημα ώστε να διαθέτουν βιβλιάριο υγείας.(Σχετικό κείμενο εδώ:

Η συνέχεια δόθηκε με απάντηση από την πλευρά της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της οποίας υποστηρίχθηκε ότι η καταγγελία είναι άδικη, ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο της διασφάλισης του κύρους της διαδικασίας και ότι «…τα σωματεία έχουν, και πρέπει να έχουν, κάποιους όρους και κανόνες για την συμμετοχή των μελών τους στις διαδικασίες τους. Είτε εκλογικές, είτε άλλες (συνελεύσεις, συσκέψεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις κ.α).

Στην προκειμένη περίπτωση οι συνάδελφοι δεν στερήθηκαν γενικά τα δικαιώματά τους. Είχαν το δικαίωμα να γίνουν μέλη του σωματείου και έγιναν. Δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, και αυτό είναι δυσάρεστο, διότι δεν απόκτησαν ακόμα ένα από τα απαραίτητα έγγραφα για αυτό, όπως είναι το βιβλιάριο υγείας».

Επανήλθε με απάντηση η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, μιλώντας «για συντονισμένη, ενιαία επίθεση και μεθόδευση από την πλευρά των άλλων δύο παρατάξεων, που σχετίζεται με τις κεντρικές δυνάμεις που εκφράζουν τις εργοδοτικές αξιώσεις σε Μαρινόπουλο/Σκλαβενίτη και η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ), αποκλείουν εργαζόμενους από το δικαίωμα τους, να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων στα Τρίκαλα.

Για την παράταξη που στηρίζεται από τον διάδοχο του θρόνου του εργοδοτικού συνδικαλισμού στον Σκλαβενίτη, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Και μόνο που λυσσομανούν ακόμα και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις για να αποκλείσουν εργαζόμενους στα Τρίκαλα, είναι ένα ακόμα δείγμα της ρότας που τραβούν».

Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μετά από αυτό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων εξέδωσε απάντηση με τίτλο «Τόσο μεγάλα ψέματα σε μια τόσο μικρή κοινωνία! Σύντροφοι του ΠΑΜΕ γνωριζόμαστε…», δηλώνοντας επί της ουσίας ότι δεν συμμετέχει, ούτε στήριξε κάποιο ψηφοδέλτιο στις εκλογές και ζητά από την τοπική παράταξη του ΠΑΜΕ να τοποθετηθεί σχετικά .Αναλυτικά, στην απάντηση, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Υπάρχουν και κάποια όρια στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, στο ψέμα και τη συκοφαντία.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων δε συμμετείχε, ούτε στήριξε κάποιο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων.
Εργαζόμενοι/ες που είναι μέλη του Σωματείου και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αποφάσισαν πως δεν υπήρχαν οι όροι ούτε για εκλογική συνεργασία με κάποια άλλη παράταξη, ούτε για αυτόνομη κάθοδο.
Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, σαφώς και θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση των δυνάμεων ( Αγωνιστική Πρωτοβουλία και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων) που απαγόρευσαν το δικαίωμα ψήφου στους νέους εργαζόμενους που είναι μέλη του σωματείου».
Καταγγελία Ενιαίου Ψηφοδελτίου

Επίσης, σε καταγγελία για σωματική επίθεση σε βάρος υποψηφίου της προχώρησε και η παράταξη Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. Στο πλαίσιο της καταγγελίας μέλη του Ενιαίου Ψηφοδελτίου τονίζουν ότι μέλος του ΠΑΜΕ χειροδίκησε σε βάρος υποψήφιας του συνδυασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα