Τρίκαλα: Αισθητική αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς

19:56 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα χωροθέτηση με ταυτόχρονη βελτίωση των συνθηκών πώλησης των προϊόντων από τους παραγωγούς, περιλαμβάνονται στις αλλαγές που επιχειρεί ο Δήμος Τρικκαίων στη λαϊκή αγορά, ενημερώνοντας τους εμπλεκόμενους φορείς σε σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο.

Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής τέθηκαν υπόψη εκπροσώπων των τοπικών φορέων που εμπλέκονται στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, όπως Συλλόγων παραγωγών και πωλητών στη λαϊκή, του Εμπορικού Συλλόγου και του Αστικού ΚΤΕΛ. Μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζονται, όπως μεταφέρθηκαν από τον

δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Αναστασίου, είναι η εκ νέου οριοθέτηση του χώρου τέλεσης της λαϊκής αγοράς με παράλληλη δημιουργία σκεπασμένων πάγκων που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί. Επίσης, μελετάται η διαπλάτυνση των υπαρχόντων νησίδων επί των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, καθώς και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης της όλης περιοχής, δίνοντας περισσότερο χώρο στους πεζούς. Το συνολικό κόστος των έργων ανέρχεται στις 210.000 ευρώ, επιτυγχάνοντας τόσο την εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς όσο και την ομαλή εξυπηρέτηση κατοίκων και εμπορικών καταστημάτων της περιοχής. Τυχόν, δε, διορθωτικές προτάσεις ή παρατηρήσεις θα πρέπει να γίνουν από τους εμπλεκόμενους φορείς μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να ξεκινήσει και η διαβούλευση με τις δημοτικές παρατάξεις.

The post Τρίκαλα: Αισθητική αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα