Τραμπ: Έχω κερδίσει και τη λαΪκή ψήφο, αν αφαιρεθούν όσοι ψήφισαν παράνομα

10:02 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή τη επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων σε ορισμένες πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει μέσω Twitter ότι κέρδισε «και τη λαϊκή ψήφο» στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου “εάν αφαιρεθούν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ψήφισαν παράνομα».

In addition to winning the Electoral College in a landslide, I won the popular

vote if you deduct the millions of people who voted illegally

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 27, 2016

Ο ισχυρισμός αυτός του Τραμπ, που έχει υπερβεί τον απαραίτητο αριθμό εκλογής των 270 ψήφων στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, γνωστοποιείται καθώς η Χίλαρι Κλίντον έχει πλειοψηφία στη λαϊκή ψήφο κατά 2 εκατομμύρια ψήφους, ενώ η διαφορά αυτή αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ψήφους σε μεγάλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια.

Η νομική ομάδα της προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συμφώνησε για τη συμμετοχή της στην καταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν, μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος από την εκλογική επιτροπή της πολιτείας, το οποίο είχε καταθέσει η προεδρική υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν. Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή “γελοία.”

Σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter, το Σάββατο ο Τραμπ γελοιοποίησε την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων που κάνει η προεδρική υποψήφια των Πρασίνων, Τζιλ Στάιν για την καταμέτρηση των ψήφων Τζιλ Στάιν στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Πενσιλβανία. Ο ίδιος, χαρακτήρισε την προσπάθεια αυτή, ως “απάτη” την οποία τώρα υποστηρίζουν “οι ουσιαστικά ηττημένοι και αποθαρρυμένοι (από το εκλογικό αποτέλεσμα) Δημοκρατικοί.”

Σε άλλη ανάρτηση στο Twitter έγραψε: “Σοβαρή εκλογική νοθεία στη Βιρτζίνια, το Νιου Χάμσαϊρ και την Καλιφόρνια. Γιατί λοιπόν τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται σε αυτό; Σοβαρή προκατάληψη – Μεγάλο πρόβλημα!”
Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα