Το σχολείο τους έκλεισε για το καλοκαίρι, όμως οι κρατούμενοι-μαθητές του ήταν εκεί για να το…ομορφύνουν

10:07 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κάθε Ιούνιο, όταν κλείνει το σχολείο, οι εκπαιδευόμενοι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί μέσα στις φυλακές Λάρισας αισθάνονται άσχημα» εξομολογείται ο δ/ντης του ΣΔΕ Γιώργος Τράντας.

Οι μαθητές-κρατούμενοι για δύο μήνες στερούνται τη δημιουργική απασχόληση που έχουν τα πρωινά του υπόλοιπου χρόνου. Φέτος όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Αξιοποιώντας σχετική χρηματοδότηση δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους του περσινού Α΄ κύκλου σπουδών και σε ορισμένους άλλους κρατούμενους να απασχοληθούν δημιουργικά,

να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να βελτιώσουν αισθητικά ένα χώρο της φυλακής.

Μέχρι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουν διαμορφώσει έναν βοτανόκηπο, θα έχουν φυτέψει δεκάδες καλλωπιστικά φυτά, θα έχουν ομορφύνει τους τοίχους στο προαύλιο του σχολείου με ζωγραφική και γκράφιτι και θα έχουν δημιουργήσει μια θεατρική σκηνή (εξέδρα και σκηνικά) με την καθοδήγηση δύο γεωπόνων και τριών εικαστικών.

Αυτό το «θερινό σχολείο» δεν θα λειτουργούσε αν δεν το υποστήριζε το «Δίκτυο Γεώργιος Ζουγανέλης» και η ΑΜΚΕ «Πύλη Ελευθερίας» (υποστηρίζουν αντίστοιχες δράσεις και σε άλλα καταστήματα κράτησης) και -φυσικά- η Διεύθυνση και το προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα