Κομοτηνή:Δελτίο Ειδήσεων 1 Σεπτεμβρίου 2016

08:21 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υποδομές
Υποβαθμίζεται το τελωνείο Κομοτηνής
Ανάστατοι οι φορείς αλλά και οι εργαζόμενοι στο τελωνείο Κομοτηνής, μετά και το επίσημο έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων της ΕΦΚ της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, πως από σήμερα πρώτη Σεπτεμβρίου μετατρέπεται από Α τάξης σε Β τάξης επιπέδου αυτοτελούς τμήματος. Επιπλέον το τελωνείο της Κομοτηνής θα είναι το μοναδικό Τελωνείο που θα διαθέτει Κ.Ο.Ε. (Κινητή μονάδα Ελέγχου), που θα δραστηριοποιείται στη χωρική αρμοδιότητα του Νομού Ροδόπης αλλά και του Έβρου.
Η ΕΡΤ

Κομοτηνής επικοινώνησε με τους δύο Κυβερνητικούς Βουλευτές της Ροδόπης οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες να τηρηθεί η αρχική δέσμευση του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, και στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί και σε δηλώσεις του αργότερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής, πως το τελωνείο θα αναβαθμισθεί.

Πρωτογενής Τομέας
Σπουδές στον Πρωτογενή Τομέα από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Σπουδές για μια σύγχρονη Γεωργική Εκπαίδευση προσφέρει ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε απόφοιτους της Α΄ Λυκείου. Οι εγγραφές στις Σχολές του Οργανισμού ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Το φετινό σχολικό έτος θα λειτουργήσουν έξι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) και συγκεκριμένα: Αβερώφειος ΕΠΑ.Σ. Λάρισας στις ειδικότητες Αγροτικών Μηχανημάτων, Ζωοτεχνίας.
Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων στο αντικείμενο
Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας
ΕΠΑ.Σ Κρήτης, Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Καλλιεργειών
ΕΠΑ.Σ Νεμέας, Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας
ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας ,Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής – Διακοσμητικής Επίπλου
ΕΠΑ.Σ Συγγρού, Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου

Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ είναι δωρεάν. Στους σπουδαστές παρέχεται δωρεάν στέγαση και διατροφή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών γίνεται πρακτική άσκηση, ενώ δικαιούνται και αναβολή στράτευσης. Στους αποφοίτους των Σχολών χορηγείται πτυχίο.
Οι ΕΠΑ.Σ. διαθέτουν κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμένα εργαστήρια, έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και εφοδιάζουν τους μαθητές με τις κατάλληλες γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές, για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Αποστόλου: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση για μεταβολή στα τιμολόγια του αρδευτικού νερού»

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «νέα χαράτσια» και για αυξήσεις στα τιμολόγια του αρδευτικού νερού, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε την εξής δήλωση:
«Θέλω να διευκρινίσω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση για μεταβολή των τιμολογίων του αρδευτικού νερού. Το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε εφαρμογή της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Ύδατα, αποσκοπεί στο να διαχειριστούμε τα νερά μας με τρόπο ορθό, βιώσιμο και ορθολογικό».

Πανεπιστήμια
Μετεγγραφές φοιτητών
Ελεύθερες οι μετεγγραφές με τροπολογία για τους μαθητές της μειονότητας
Ελεύθερες θα είναι οι μετεγγραφές με τροπολογία για τους μαθητές της μειονότητας μετά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη..
Με ανακοίνωση του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ επισημαίνει πως μετά από συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και των Βουλευτών της Θράκης επιλύθηκε το ζήτημα των μετεγγραφών και για τους μειονοτικούς μαθητές. Στην σημερινή συγκυρία όπου η οικονομική κρίση πλήττει κάθε οικογένεια, είναι υποχρέωσή μας να ελαφρύνουμε τις οικογένειες των μελλοντικών φοιτητών και να τους στηρίξουμε στις σπουδές τους. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στους νέους φοιτητές!
Την ικανοποίησή του για την απόσυρση της διάταξης εκφράζει ο βουλευτής του Ποταμιού Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

Εκπαίδευση
Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς
«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέβαλε κάθε προσπάθεια κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η φετινή χρονιά να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με περισσότερες προοπτικές και λιγότερες ελλείψεις». Αναφέρει σε μήνυμα του προς του εκπαιδευτικούς για την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτης Κεραμάρης.
Στο ίδιο μήνυμα τονίζει μεταξύ άλλων: «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης θα συνεχίσει να στέκεται συνοδοιπόρος σας σε εκπαιδευτικό και διοικητικό επίπεδο και με τη συνεργασία και την προσπάθεια όλων μας οι στόχοι θα επιτευχθούν και ο καθημερινός σας αγώνας θα δικαιωθεί».
Λειτουργία Τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας
Στο πλαίσιο λειτουργίας τμημάτων ενισχυτικής – υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, o Δήμος Κομοτηνής καλεί γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να δηλώσουν συμμετοχή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, στον 1ο όροφο στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών και πιο συγκεκριμένα στην κ. Μακρίδου Άννα, ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08:00 – 14:30 από την Δευτέρα 5/9/2016 έως και τις 30/9/2016.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα αυτά οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας του έτους 2016
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
3. Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα
4. Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)
Κατά την εγγραφή να δηλώνεται τηλέφωνο επικοινωνίας, email, και τμήματα στα οποία επιθυμεί να φοιτήσει ο μαθητής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 25310-83344.
Αυτοδιοίκηση
Ζητούνται εθελοντές καθηγητές
Για τις ανάγκες λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να διδάξουν εθελοντικά, να υποβάλλουν αίτηση εγγράφως ή ηλεκτρονικά στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών (τηλ. επικοινωνίας: 2531083344, email: [email protected]).
Στην αίτηση να αναγράφεται η ειδικότητα, τηλέφωνο και email.
Απαιτούμενες ειδικότητες: Μαθηματικοί, Φυσικοί, Βιολόγοι, Χημικοί, Φιλόλογοι, Αγγλικής Φιλολογίας, Τεχνικών Μαθημάτων).

Εκδήλωση στη Σμίνθη για το παραεμπόριο
Ο δήμος Μύκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης καλούν το κοινό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης στη Σμίνθη σήμερα το απόγευμα (18.30) της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξετασθεούν τα προβλήματα του εσωτερικού και εξωτερικού παραεμπορίου-λαθρεμπορίου της περιοχής.

Ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης
«Ομαλά και χωρίς προβλήματα ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης.
Στο πλαίσιαοτης προετοιμασίας συντηρήθηκαν οι χώροι φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελκυστικής βελτίωσης των εγκαταστάσεων, όπου κρίθηκε απαραίτητο, ενώ καθαρίζονται και αποψιλώνονται τα χόρτα από τις αυλές των παιδικών σταθμών».

Πρόσφυγες
Κάλεσμα της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης στη δίκη της Καβάλας
Σήμερα δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας πέντε Σύριοι πρόσφυγες με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες. Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης με ανακοίνωση της επισημάνει ότι όλη η υπόθεση βασίζεται σε μήνυση αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Σύριους πρόσφυγες που υποτίθεται ότι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Πολιτισμός
Εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου»
Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα χρονιά στο θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου». Στόχος του εργαστηρίου είναι η θεατρική παιδεία, προσφέροντας στους μαθητές του τα κατάλληλα ερεθίσματα και την τεχνική κατάρτιση που απαιτείται προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την θεατρική τέχνη.
Στο θεατρικό εργαστήρι λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων για δραματικές σχολές. Διδάσκουν:
Πολυξένη Καρακατσάνη, ηθοποιός, απόφοιτη Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Βεάκη», πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών
Βασίλης Λειβαδίτης, ηθοποιός, απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Βεάκη»
Χριστεφανία Λουκίδου, μουσικός, απόφοιτος του Conservatoire της Αλεξανδρούπολης με ειδικότητα στη μονωδία.
Αναστασία Σαλαμπάση, θεατρολόγος, απόφοιτη του τμήματος θεατρικών σπουδών της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, 56χρονος ημεδαπός, διότι προ επικείμενου ελέγχου απέρριψε στο έδαφος τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για διάρρηξη
Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 34χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε οικία στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό της, καθόσον έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Keywords
κομοτηνη, ιλχάν αχμέτ, υπουργείο παιδείας, στην κ, εφκ, ΕΡΤ, δημητρα, επα, κρητη, νέα, συριζα, αποσυρση, συμμετοχή, email, τηλ, θεατρο, αθηνα, ξανθη, ημεδαπός, συλληψεις, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, αποσυρση αυτοκινητων 2011, καθαρα δευτερα, Καλή Χρονιά, μετεγγραφές φοιτητών, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, βουλευτες, ημεδαπός, οικονομικη κριση, δημοκριτειο, αιτηση, διατροφη, δωρεαν, ηθοποιος, πλαισιο, πτυχιουχος, σημερινη, σχολες, τηλεφωνο, υπουργείο παιδείας, email, αννα, αφορμη, αχμετ, δημητρα, γινεται, γονεις, δευτερα, διευθυνση, δημος, δηλωση, δηλωσεις, δικη, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, εγγραφο, εδαφος, αιθουσα, υπαρχει, εκπαιδευση, εξι, επα, επιτυχια, εσωτερικων, ετος, εφκ, τεχνη, ιδιο, υποθεση, ιλχάν αχμέτ, λειβαδιτης, λειτουργια, λογο, μπορειτε, μηνυση, οικια, οικογενεια, προβληματα, πτυχιο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σχεδιο, τελωνειο, τμημα, συγγρου, ωρες, αγωνας, αυλες, εφαρμογη, γνωσεις, ηλεκτρονικα, υπουργειο, στην κ
Τυχαία Θέματα