Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» στην ΕΡΤ Καβάλας (video)

12:35 28/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μαγεία του ραδιοφώνου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στην ΕΡΤ Καβάλας 30 μαθητές, ηλικίας 11 και 12 ετών, μέσα από το πρόγραμμα «Πανεπιστήμιο Παιδιών», που διοργανώνει για 3η χρονιά η Δημοτική Επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ του Δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ένωση συλλόγων γονέων και Κηδεμόνων του δήμου.

Η θεματική του Φεβρουαρίου ήταν αφιερωμένη στο Ραδιόφωνο και στόχος ήταν τα παιδιά να μάθουν την ιστορία του Ραδιοφώνου, του τοπικού ραδιοσταθμού της ΕΡΤ, την εξέλιξη

του μέσου στον χρόνο, τον κυρίαρχο ρόλο που είχε στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία του κόσμου τον περασμένο αιώνα.

Μέσω ενός ερωτηματολογίου που αρχικά διανεμήθηκε στα παιδιά, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να συζητήσουν με τους γονείς και τους παππούδες για το ραδιόφωνο στην εποχή τους. Οι αναμνήσεις των δικών τους ανθρώπων αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί η συζήτηση γύρω από το ραδιόφωνο και τη σημασία του τότε και σήμερα.

Ο Κώστας Παπακοσμάς, δημοσιογράφος της ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του ’80, παρουσίασε στα παιδιά οπτικό υλικό από το πλούσιο αρχείο του και συζήτησαν μαζί σχετικά με τα δημοσιογραφικά εργαλεία του παρελθόντος.

Τέλος, είχαν την εμπειρία να μπουν στο studio και να ηχογραφήσουν τις εντυπώσεις τους.

Ρεπορτάζ για τη Ραδιοτηλεόραση: Ρένα Πανταζόγλου (ΕΡΤ Καβάλας)

Εικονολήπτης: Πέτρος Νικολαϊδης

Keywords
Τυχαία Θέματα