Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός

09:21 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου. Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να μιλήσει, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Aegean Airlines, Ευτύχιο Βασιλάκη.

Ο πρωθυπουργός αφού ξεναγηθεί και περιηγηθεί τους χώρους του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου,

θα έχει συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς.

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για ολιγωρία στο θέμα, αλλά και για κατασπατάληση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία, καθώς το νέο αεροδρόμιο τίθεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία μετά από 20 χρόνια αφότου πρωτοαιτήθηκαν οι κάτοικοι της Πάρου τη δημιουργία του.

«H Πάρος εντάχθηκε στις άγονες γραμμές επειδή δεν διέθετε επαρκείς υποδομές αεροδρομίου, παρά μόνον έναν μικρό διάδρομο, στον οποίο μπορούσε να επιχειρεί μόνον ένας τύπος μικρού αεροσκάφους. Η επιδότηση της γραμμής Αθήνας-Πάρου, ως άγονης, ανερχόταν στα 4,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η λειτουργία της γραμμής υπό καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας (σ.σ η επιδότηση) σε βάθος τετραετίας ανήλθε στο συνολικό ποσό των 16,8 εκατ. Σε απλή μετάφραση, η επιδότηση μίας τετραετίας, στοίχισε, τόσο όσο το συνολικό σχεδόν κόστος κατασκευής και ολοκλήρωσης του διαδρόμου και του πεδίου ελιγμών του νέου αεροδρομίου!», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα