Το ΚΚΕ για νοσοκομείο, Πολάκη-Κάλεσμα στην απεργία

15:11 11/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή της δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νοσοκομείο Ζακύνθου, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στο νησί, επισημαίνει, ότι, «επί 6 μήνες η τοπική κοινωνία ήταν έρμαιο μιας απαράδεκτης κατάστασης».

Επίσης, η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, αναφέρει ότι:
«Εκτός από τα προβλήματα που ήδη είχε το τοπικό νοσοκομείο, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-και τα οποία συνεχίζονται -με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

– ΑΝΕΛ, (έλλειψη προσωπικού, κλειστή ΜΕΘ, ΕΚΑΒ χωρίς προσωπικό και χωρίς ασθενοφόρα, έλλειψη αναλώσιμων υλικών κ.ά ) προστέθηκε και το κλείσιμο τον χειρουργείων μετά τον άδικο θάνατο της 41χρονης συμπατριώτισσας μας, ενώ 6 μήνες μετά και ακόμα κανένας επίσημος φορέας δεν έχει βγάλει πόρισμα για τα αίτια του θανάτου της.
Πολλοί κάτοικοι του νησιού για χειρουργεία ‘’ρουτίνας’’, γυναίκες που χρειάζονται καισαρική, αναγκάζονταν να πάνε εκτός Ζακύνθου σε νοσοκομεία της Πάτρας ή και αλλού, προκειμένου να χειρουργηθούν, ενώ τα έξοδα για τα ιδιωτικά ασθενοφόρα είναι ‘’τσουχτερά’’ για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Όλα αυτά στη Ζάκυνθο του 2017, που, από τη μία, το κράτος να δίνει απλόχερα λεφτά στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο, για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, από την άλλη, να φτάνουμε στο σημείο να πεθαίνει κόσμος επειδή υπολειτουργεί το νοσοκομείο.
Καθόλου τυχαία δεν είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου με τις πλάτες των κυβερνήσεων και το άνοιγμά τους στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, με ομίλους κολοσσούς και σωρεία υποκαταστημάτων που ξεφυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα, τώρα και στη Ζάκυνθο.
Αλήθεια δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που στηρίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις; Αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού
Πρόσφατα, προκλητικά η κυβέρνηση μέσω του αναπληρωτή υπουργού υγείας κάνει διάφορα σώου με χειρουργεία ‘’πυροτεχνήματα’’ προκειμένου να κρύψει της ευθύνες της.
Ακριβώς αυτή η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έφεραν σε αυτό το σημείο το νοσοκομείο Ζακύνθου. Η υποχρηματοδότηση, η μείωση προσωπικού, οι περικοπές σε κοινωνικές παροχές, οι ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, είναι από τους σχεδιασμούς που εφαρμόζουν.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στα πλαίσια αυτού του συστήματος που τα πάντα σχεδιάζονται με βάση τα κέρδη και όχι τον άνθρωπο, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση και στην υγεία. Όπως και για κάθε κοινωνικό αγαθό».

Επίσης, η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, καλεί το λαό του νησιού, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαποασχολούμενους, κάθε άνθρωπο του μόχθου, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην περιμένουν από κανένα σωτήρα, “αριστερό η δεξιό” να δώσει λύση. «Ο μόνος που μπορεί να δόση λύση είναι ο οργανωμένος λαός, με τη δική του κοινωνική συμμαχία και την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Που θα έχει προοπτική την ανατροπή αυτού του ξεπερασμένου συστήματος που πλέον δεν έχει να δώσει τίποτα στους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα», προσθέτει η τοπική κομματική οργάνωση.

Απαιτεί: «Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο, να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο νησί και να βγει επιτέλους το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της 41χρονης».

Τέλος, με βασικό αίτημα, το αποκλειστικά, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, για όλους, η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, απευθύνει μήνυμα στο λαό του νησιού, να δώσει βροντερό παρών στην απεργία της 17ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στο παλιό εργατικό κέντρο, καθώς και στο συλλαλητήριο του ΕΚΖ, στις 18 του μήνα, στην πρώην νομαρχία στις 7.30μμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα